В очакване на Трети март Гимназията отново засвидетелства своята вярност към българските си корени и отбеляза гордо Националния празник на своята родина.

Галерия Новини

На тържествената празнична програма, която се проведе в Конферентната зала на училището, присъстваха  ученици, учители, родители и гости. Водещите на събитието –  Димитър Лонгинов и Виктория Василева от 8.б клас, с много трепет и плам припомниха огромните усилия, подвига и саможертвата на българските борци за свобода. Въпросът: „Какво е за нас Трети март?“, предостави възможност на присъстващите да споделят своите мисли и вълнения по повод 145-годишнината от Освобождението на България.

Участие в програмата взеха и измирлиевчетата от 2.а клас  – Полина Дамянова и Иван Стефанов, с класен ръководител Милена Иванова, които със своя рецитал разчувстваха публиката и допринесоха за патриотичната атмосфера в залата.

Следващ кулминационен момент в празничната програма поставиха Стефани Илиева, Дилиана Петрова и Пламена Новакова от 10.б клас , които напомниха за забравените герои, рецитирайки одата „Опълченците на Шипка“ от Иван Вазов в синхронно изпълнение.

За това какво разказва историята за събитията, случили се преди 145. години припомниха с кратък изнесен урок по история  Симона Янкова и Мартина Маринова от 10.б клас. Момичетата представиха богата на личности, дати и събития презентация за Руско-турската освободителна война. Материалите в нея са обработени и монтирани от Мартин Веселинов и Любомир Николаев от 10.б клас, под ръководството на г-жа Милена Минчева.

Вокалните групи „Артисимо“ и  „Артисимо Джуниър“, с ръководител Стелияна Христова, очароваха присъстващите със своите вокални изпълнения на песните „Знамето ни е трицветно“ и „Моя страна, моя България“, а отговорността за озвучаването на тържествената програма пое г-н Аспарух Костов.

С песни, стихове и памет Средно училище „Георги Измирлиев“ продължи своята многогодишна традиция да помни, съхранява и предава българската история и традиции.