Първа пролет с час по взаимопомощ и красота

Галерия Новини

21 март беше по-необикновен ден за учениците от 6.б клас. В час на класа те представиха презентация на тема „Ние приемаме и подкрепяме децата със синдром на Даун“, подготвена от Ивайла, Таня, Симона и Кристиана.

Момичетата разказаха историята на едно дете, което е със синдрома на Даун. Засегнаха проблемите и препятствията, през които преминава човек с тази диагноза. Индикирани бяха потребностите и емоциите, причините и необходимостта да приемем и допуснем Даун децата до нормалност и човещина. С изключителна ангжираност, заедно с класния ръководител Кремена Янкова, учениците изработиха весело и цветно табло, каквито са слънчевите деца със синдром на Даун.

В деня за подкрепа шестокласниците и класният ръководител се обуха знаково с шарени чорапи. Идеята за различния час дойде от Грациела Йорданова – учител по изобразително изкуство.

Но това не е всичко. Прекрасните деца или както те самите се наричат – „децата на Кременка“ – посрещнаха класния си ръководител с изненада – стихотворение. В час литература, заедно с г-жа Йорданка Кушева, бяха преписали – всеки по един стих – творбата на Леда Милева „Моята учителка“. Свитъкът беше поднесен по рицарски маниер, с много усмивки и трепет.

Урокът ще бъде запомнен като час за съпричастност, взаимопомощ, вдъхновяваща емоция и красота!