„Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и в същото време – най-търпеливите учители“

Галерия Новини

Всеки от нас пази мили спомени за детски приказки, разказани или прочетени от любимите ни хора.

За малчуганите в най-ранна възраст тези истории звучат  увлекателно.

Обединихме усилията си, чрез съвместни дейности и създадохме своята инициатива, която нарекохме „Да четем заедно”. Поставихме нейното начало с рождения ден на Ханс Кристиан Андерсен, в навечерието на 2.04 – Международния ден на детската книга. Посветихме я на четенето, създаването на положителна нагласа и отношение към нея.

Децата от подготвителна група „Алени божурчета ” при ДГ „Елена Грънчарова”  слушаха с интерес увлекателния прочит на учениците от 4в клас при СУ „Георги Измирлиев”. Заедно извеждаха  поуките от прочетеното. Разговаряха за литературните герои и техните преживявания. Обсъждаха интересни детски книги.

Любовта и интересът към книгите са заразни и бавно, но сигурно децата се привързват към тях като към приятели. Най-хубавото е, че се изгражда среда от четящи деца.

Нека не забравяме, че най-лесно ще възпитаме любовта към книгата у децата като самите ние им дадем пример. Да четем заедно, да обсъждаме прочетенотo, да събираме и подреждаме кътовете с книжки  в класната стая и детската градина.