ГОДИШНА ИЗЛОЖБА НА СУ „ГЕОРГИ ИЗМИРЛИЕВ“ 2022-2023 г.

Галерия Новини
На 19 април, в навечерието на 164-ата си годишнина, СУ „ГЕОРГИ ИЗМИРЛИЕВ“, Горна Оряховица откри официално своята годишна изложба.
Превърнала се в традиционно събитие, тя представя отново богато многообразие от произведения, реализирани от талантливите измирлиевци.
Творческият форум е част от цялостната организация на училището в подготовката му за празничните дни, посветени на патрона на училището Георги Измирлиев и представя труда и завидния талант на ученици, възпитаници на преподавателите по Изобразително изкуство д-р Димо Иванов и Грациела Йорданова, от пети до десети клас включително.
Експонираните ученически творби в Голяма зала на галерията наброяват 119 произведения, обединени в 62 табла. Както миналата година и тази, сред детското творчество са подредени и 21 произведения на преподаватели от училището, за да обогатят цялостното представяне на измирлиевци, чрез което изложбата придобива уникална звучност.
Жизнени, съдържателни, с изключително зряло присъствие са творбите на учениците.
Цветово уплътненото композиционно пространство на листа, говори за овладяна живописна техника и материал, който както следва е богато представен от комбинация цветни и графитни моливи, темпера, флумастер, акварел. За високите си постижения със специални грамоти бяха удостоени и някой от възпитаниците на училището.
Поздрав към всички участници и гости поднесе Директорът Криси Аврамова, която откри и изложбата. Събитието беше придружено с богата програма в която намериха изява и музикалните таланти от училището.
Споделяме с вас в снимки част от незабравимите емоции от деня на официалното откриване на изложбата.
Сърдечно желаем още множество завоювани победи, успехи и постигнати цели!
Честит патронен празник СУ „ГЕОРГИ ИЗМИРЛИЕВ“, Горна Оряховица!
Изложбата ще остане в ХГ „Недялко Каранешев“ до 9 май.
Заповядайте!