Вълнуващо е да се докоснеш до тайните на театъра!

Галерия Новини

Как театралното изкуство може да бъде достъпно и интересно за младите хора показа младият актьор Кирил Милушев от великотърновския театър.

Вълнуващата среща с ученици от 9. и 10. клас на СУ „Георги Измирлиев“ се проведе зад кулисите на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ и бе организирана със съдействието на Регионална библиотека „П.Р.Славейков“ – Велико Търново.

Събитието е едно от поредицата  дейности  по националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул „Библиотеките, като образователна среда“.

Кирил Милушев разкри някои от тайните на актьорската професия и успя да запали любовта към театралното изкуство у учениците.

Десетки въпроси заваляха към вдъхновителя на срещата –  завладяващия артист, който се превъплъщава в образа на Арон в спектакъла „На изток от Рая“ по едноименния роман на Джон Стайнбек. Младите гости се интересуваха как той самият е култивирал своята любов  към театъра. Получиха информация, че освен на театралната сцена, той се снима и в киното. Досега е играл в някои български сериали („Столичани в повече“, Дяволското гърло“) и в новия игрален филм „Жените наистина плачат“. От импровизираното интервю учениците научиха, че театърът изисква жертви, впечатлиха се от думите на актьора, че предпочита „смислената роля, а не добре заплатената“. Мотивиращ за тях беше съветът на Кирил да продължават да правят това, което обичат, и думите му, че няма невъзможни неща.

Учениците от Гимназията имаха възможност да се запознаят с аристи и музиканти, които репетираха своите роли за предстоящо представление.

Гостите имаха уникалната възможност да се докоснат до личните вещи на великия Константин Кисимов и в знак на уважение към него поднесоха цветя на паметника му, намиращ се  в близост до театъра.