Математиката – удивителна и забавна: мисия възможна!

Галерия Новини

На 18 май в СУ “Георги Измирлиев” се проведе съвместен урок по учебните предмети математика и технологии и предприемачество с ученици от 6.в клас на тема “Изработване на модели на валчести ръбести тела с подръчни материали”. Идеята и организацията на часа е на Мария Димитрова – старши учител по математика, инж. Кремена Янкова инж. Светла Алексиева – старши учители по ТП. Учителите предизвикаха своите ученици за прояви на рационално мислене, творчество и изразяване на мащабни възприятия като проекция на усвоеното учебно съдържание.

Шестокласниците се включиха активно в изработването на модели от сламки,  дървени шишове, пластелин, картон, тел, силиконов пистолет и други. Учениците дадоха израз на въображението си, проявиха творчество, инициатива и отлични умения за прилагане на придобитите знания по математика в геометрично изработване на конкретни модели.

В края на часа учениците стигнаха до извода, че математиката е интересна,  забавна, приложима и необходима в заобикалящия ги свят. Въпрос на гледна точка и позитивна нагласа преобръщат представата за трудните задачи! Всички бяха удовлетворени от постигнатия резултат!