Книговищна група „Весели пчелички“ от 1 „Б“ клас.

Галерия Новини

24 четящи деца, 885 решени въпросници, 15358 точки от решени въпросници, 84% верни отговори.

През месец април в „Книговище“  се проведе Априлското състезание по четене с разбиране за деца от 1. до 7. клас в цялата страна. То е част от кампанията „Четем и знаем“, подкрепена от програма „Култура“ на Столична община, както и от „Походът на книгите“, инициатива, организирана от Асоциация „Българска книга“.

Първокласниците се включиха активно през целия месец и получиха „Първа награда в Априлското състезание по четене с разбиране – 2023г.“.

От индивидуалното участие Йоанна Даниелова Николова получи „Първа награда в Априлското състезание по четене с разбиране – 2023г.“ и отличие „Шампион в Априлското състезание по четене с разбиране 2023г.“ с 1759 точки от 109 решени въпросника с 87% верни отговора, която е стигнала до дванадесето ниво.

Всяко дете участва,както групово, така и индивидуално в състезанието. От всеки решен въпросник получават жълтици, събират съкровища, стават читатели на месеца, получават значки за творчество и още много възможности,които предоставя сайтът на „Книговище“.

На годишното награждаване, което се проведе в гр. София, класът получи значки „Читатели шампиони“ на м. април 2023”  и Първа награда в Априлското състезание по четене с разбиране – 2023г., книги, книгоразделители, стикери за игра и  грамоти, със специални поздравления от детската писателка Радостина Николова.