По повод Международния ден на детето – 1 юни, служителите на РСПБЗН Горна Оряховица посрещнаха малчуганите.

Галерия Новини

На място децата видяха колко отговорна, но и вълнуваща е професията Пожарникар.

В сградата на РСПБЗН се представи изложбата „С очите си видях бедата“. Участниците, заели призови места в  Международния конкурс, получиха наградите си, които са осигурени от Общината и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, от кмета на община Горна Оряховица- инж. Добромир Добрев.

В първа категория бяха оценявани творбите на деца и ученици от всички общообразователни училища.

Отличените участници на СУ „Геори Измирлиев“ са:

-в  първа възрастова група (7-10 г.) второ място е за Кристиян Веселинов, ученик от 1.б;
– във втора възрастова  група (11-13 г.) трето място  е за Мартина Янкова и на първо е Паулина Паунова, представители на 5.в клас

След церемонията по награждаването настъпи най-вълнуващата част. Служителите от РСПБЗН демонстрираха как се гаси пожар, възникнал вследствие на катастрофа, а служители от сектор „Специализирани оперативни дейности“ към РДПБЗН Велико Търново им показаха как се вади заклещен в автомобил човек. На малчуганите им бе обяснено, че пътникът е бил без колан и им бе припомнено колко важно е използването на това обезопасително средство.
Изненадите не приключиха дотук. Пожарникар се качи в коша на автомеханична стълба и бе издигнат на 25-метрова височина и показа на малките гости как се гаси огън във високи сгради. Минути по-късно с цветни водни струи бе създадена дъга, с която пожелахме на децата да растат здрави и щастливи.

На финала децата облякоха пожарникарска униформа и се качиха в пожарните автомобили.
Благодарим на всички деца, които се включиха в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“.
Продължавайте да творите със същото желание и плам в сърцата си!