ВГ „Нота Фреш“ и ръководителят им Аспарух Костов са лауреати на МФФ „Атлиманска огърлица“

Галерия Новини Постижения

През седмицата 07-11 юни 2023 г. се проведе Международен фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица“ в гр. Китен. В него взеха участие колективи за песни и танци в различни възрастови категории от цялата страна и чужбина. Фестивалът започна с дефиле в ранния следобед из улиците на града на първия ден и участниците трябваше да се преборят и със жаркото слънце .

Средно училище „Георги Измирлиев“ се представи с четири изпълнения на Вокална група „Нота Фреш“ с ръководител и съпровод Аспарух Костов, като три от тях бяха на солистите Христина Енчева, Йолияна Костадинова и Рая Петкова .

На откритата сцена в морската градина, 10-членно компетентно жури с председател проф.д.изк. Лозанка Пейчева и певците Златка Ставрева, Денислав Кехайов, представители от Беларус, Украйна, Молдова и др., оцени повече от 150 изяви.

 

Равносметката за Гимназията е: диплом „Лауреат Първа степен“ и плакет за групата, диплом „Лауреат Втора степен“ и медал за солистките, приз „Пазител на фолклора“ и приз „Най-добър музикален педагог“ за Аспарух Костов.

Имаше време и за забавления на плажа, и детска дискотека, нови запознанства – все спомени и щастливи моменти, с които всички участници ще помнят Дванадесетото издание на фестивала!