Осмокласник от Гимназията се класира на първо място в конкурс, организиран от РУО – Велико Търново

Галерия Новини Постижения

Регионално управление на образованието – Велико Търново организира за четвърта поредна година кампанията „Май – месец на образованието, културата и духовността“, в която призовото първо място в конкурса за писане на есе бе присъдено на Димитър Лонгинов от 8.б клас. Победителят се съревновава с възпитаници от училища в цялата великотърновска област.

 Отличеното есе на тема „Крила имат само тия, дето сърце им иска да лети“ се откроява с въображение, оригиналност, широка обща култура, усет за хармония и изразява смело естетическия вкус на младия творец. Със своя авторски текст и талант Димитър успя да очарова взискателната комисия с председател Аделина Николова, старши експерт по български език и литература в РУО – Велико Търново.

   „Мечтите се сбъдват само когато са преследвани от безстрашни и устремени хора. Само смелите и леки сърца могат да имат крила. Затова – да полетим!“ напомни в есето си Димитър. Ученикът получи грамота за извоюваното призово място, която беше с гордост връчена от директора на СУ „Георги Измирлиев“ госпожа Криси Аврамова.

След полученото отличие учителят по български език и литература госпожа Ивелина Русева пожела на Димитър нови творчески завоевания, вдъхновение и смели пътешествия в света на книгите.