Новото начало в СУ „Георги Измирлиев“

Галерия Новини

На днешния 15 септември дори и времето поднесе букет със символика на голямата Измирлиева общност. Капките дъжд оросиха стъкмените за голямото начало ученици, учители, родители, служители и приятели на СУ „Георги Измирлиев“. Както се казва – красотата преливаше отвсякъде, заедно с най-българското наричане „На добър час!“
Денят започна с традиционната снимка на колектива в очакване на тържественото откриване на новата 2023/2024 година. През това време стотици ученици, родители, гости, приятели, бивши колеги, общественици изпълваха големия училищен двор.

Вълнуващият момент с издигане на националния трибагреник и посрещането на знамето на Гимназията прекъснаха за минути веселите разговори, прегръдките, трогателните жестове на уважение. Най-голямото и най-престижно училище в община Горна Оряховица посрещна като официален гост кмета на общината – инж. Добромир Добрев. Той се обърна с приветствени думи към всички присъстващи.

Обръщения и пожелания отправиха развълнуваните първокласници и прекрачващите за последен път училищния праг бъдещи абитуриенти от 12.а и 12.б класове. Директорът на СУ „Георги Измирлиев“ – г-жа Криси Аврамова, беше аплодирана за топлото приветствие. Тя връчи получените през лятото награди от престижни национални конкурси на изявени наши ученици, като по този начин зададе посоката на учебната година, а именно – добрия пример и отлично усвоените знания.
Песните, усмивките, цветята бяха в изобилие, за да е здрава и благодатна учебната година. Много учители, ученици и родители се включиха в благотворителната инициатива за наш ученик със здравословни проблеми, като дариха средства.

Едно училище е красиво с поддържаната си и постоянно обновяваща се материална база. Но то далеч не е само строеж, нови мебели и приспособления. Любовта между всички, съставляващи спойката на общността ни, доброто възпитание, балансът между традициите и иновацииите, напредъкът в знанията и високата успеваемост съставляват неговия непоклатим дух пред превратностите на времето. И както директорът нарече в обръщението си: „Да бъдем здрави, щастливи и успяващи! Да бъде присъствена, мотивираща, блестяща с добри новини и много успешна новата учебна 2023/2024 година!“