Добрата кауза – общностна осъзнатост за нашите ученици, учители и родители

Галерия Новини

Тази година на 15 септември учителите на децата от група „Червената шапчица“, ДГ „Ален Мак“, отправиха призив към  родителите: вместо букет да съберат пари и да помогнат за нуждаещо се дете от Горна Оряховица, извършвайки  благотворителност.

Той се казва Тошко и страда от ДЦП. Съдбата му е още по-тежка, защото остава и без родители – баща му е починал, а майка му го изоставя. Грижите за Тошко поема сестра му. Те се борят да съберат 30 000 лв., нужни за операция на крачетата.

Събраната сума на 15 септември е само капка в морето. Затова родители и учители (г-жа Милка Тодорова и г-жа Антония Симеонова) създават фейсбук група и поставят началото на мащабна кампания, за да се съберат нужните средства.

Тъй като доброто е „заразно“, в кампанията с огромните си сърца се включиха учениците от 2.г клас на нашето училище. Още в първия ден деца и родители затрупаха класната стая с играчки, книги и т.н., които да дарят за благотворителен базар в подкрепа на Тошко. Голямото семейство на СУ „Георги Измирлиев“ умножи идеята да помогнем и към момента се включиха учениците, учителите и родителите от втори и трети клас. Учениците от 7.б клас също изразиха съпричастност към каузата, дарявайки парични средства.

От днес в кабинета на училищните психолози има поставена и кутия за дарения, за да може повече хора да помогнат. Защото доброто е хармония и красота на душата! Добротворчеството означава гражданска активност и осъзнатост.

Повече информация за кампанията може да откриете във фейсбук групата https://facebook.com/groups/1308201273147306