Разнообразни инициативи на учениците от СУ «Георги Измирлиев» във връзка с “Европейската седмица на мобилността”

Галерия Новини

Учениците от начален етап се включиха с разнообразни инициативи, посветени на “Европейската седмица на мобилността”  16 – 22 септември, с мото “Пестене на енергия”.

 Децата научиха повече за ежегодната инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност. Основната цел е подобряването на публичното здраве и качеството на живот чрез популяризиране на придвижването със средства, които не замърсяват околната среда и устойчивия градски транспорт.

Най-малките ученици – първокласниците, заедно с учениците от втори клас, изготвиха самостоятелно своите пътни карти. Малчуганите с класен ръководител Кремена Енчева направиха демонстрация как трябва да се пресичат пешеходните пътеки от деца и велосипедисти.

На 21 септември 2023 г. учениците от трети и четвърти клас самостоятелно организираха рисунка на асфалт и изложба от техни проекти за пътни знаци и нови икономични превозни средства, захранвани от вода.

Предстоящо е изработването на колажи във времето, определено за  занимания по интереси на тема “Пестим енергия с алтернативни средства за придвижване”.

Ученици от 7.б клас, заедно с децата от първите класове, демонстрираха как се пресича правилно на пешеходна пътека. Също така си припомниха правилата за движение като пешеходци и велосипедисти, какво е кръгово кръстовище, пътни знаци и правила за поведение на пътя. Всичко това се случи на обособената площадка за БДП в двора на училището.

Учениците от гимназиален етап – 9.б и 12.а класове, проведоха изнесени уроци в реална среда, спазвайки правилата за движение по пътищата. Учениците от 12.б клас провериха своите знания по модул  „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя‘‘, като представяха решенията си по различни казуси по действителни събития, на които са станали свидетели.