„Когато сърцето ми стои до сърца на деца, тупти по-учестено. И сигурно за никого не е тайна, че съм щастлива!“ – сподели съвременният български творец Ивелина Радионова в Гимназията

Галерия Новини

Гласът на родното говори чрез историите на Ивелина Радионова по начин, по който никой съвременен писател от XXI век не го е правил досега. Авторката утвърждава вечното и непреходното чрез ценностите на родния фолклор и традиции.
На 11 октомври учениците от прогимназиален и гимназиален етап, учителите и верни читатели на съвременния български творец изпълниха Конферентната зала на СУ „Георги Измирлиев“. Творческата среща бе организирана по покана на директора Криси Аврамова, която заедно със заместник-директора Йорданка Симеонова уважиха първата инициатива, посветена на предстоящия Ден на народните будители.

„Ние, хората, се раждаме със свобода в гърлото и с нежност, дълбоко скрита в душите ни. Имаме своя истина и своя мяра за човечност. Всеки наш ден носи мъдростта на предишния и се превръща в ценен урок“ – гласи послепис от книгата на Ивелина Радионова „Обич“.


Със символична приказка назад във времето г-жа Радионова представи ключови сюжети и образи от своите книги „До Боянския майстор“, „Алтъна“, „Обич“, „Вълшебство за Коледа“. Филигранното й слово изгря с красотата и таланта на сладкодумеца майстор разказвач. Историите за чудни българки и смели българи, за магически места в родината бяха поднесени с много любов към корените, рода и традициите.


Ученици от девети и десети клас успяха да трогнат твореца с изразителни изпълнения на нейни стихотворения.
Ивелина Радионова завърши представянето с думите: „Наред с любимите ми думи – мама, обич, мир, родина, Бог, днес ви казвам огромно БЛАГОДАРЯ – за вниманието, за уважението към писаното слово, за вашите усмивки, за добрата енергия!“