Виктор и мостът на изкуството, свързващ детството в далечен Китай с училището в родното място

Галерия Новини Постижения

Виктор Петров Лазаров е ученик в 3.а клас на СУ „Георги Измирлиев“. Той е артистичен, даровит и много любопитен за света и събитията около него.

Едва в трети клас е, но преди малко повече от година се е завърнал със семейството си от далечен Китай, където родителите му, известни и даровити художници, са имали професионални ангажименти, изложби и други зaнимания. Виктор Петров Лазаров е ученик в 3.а клас на СУ „Георги Измирлиев“. Той е артистичен, даровит и много любопитен за света и събитията около него. Едва в трети клас е, но преди малко повече от година се е завърнал със семейството си от далечен Китай, където родителите му, известни и даровити художници, са имали професионални ангажименти, изложби и други зaнимания.

От началото на учебната 2023/2024 година Виктор е третокласник в класа на г-жа Милена Иванова и развива таланта си в позитивна и подкрепяща среда. За нас е гордост да споделим някои от последните успехи на Вики:- грамота за второ място, втора възрастова група в конкурса за рисунка ,,Нарисувай чудния свят на Дора Габе“.

Конкурсът е организиран от областна администрация гр. Добрич и Регионален исторически  музей – град Добрич;- втора награда във възрастова група 7-10 години, в конкурса за детска рисунка,, Величието на пеперудите“, организиран от ,, Регионален природонаучен музей – град Пловдив;- получава първа награда, първа възрастова група, за участието си в конкурс за рисунка на тема ,,Динята, от бостана на трапезата“;- участва в  традиционния ,,Есенен салон-2023“ в град Велико Търново.

Изявява се с трeпeти, изпълнен с акрилни бои върху платно. Тематиката е свободна, свързана е с неговите интереси към анимационни и игри;- участва в пленер ,,Форма-2023“ – гр. Трявна, организира от НГПИ ,, Тревненска школа“ – гр. Трявна. Участието му е като гост-художник и не е официално. Но ученикът твори с удоволствие заедно с останалите утвърдени художници.


Ръководството поздравява Виктор и му пожелава бъдещи големи успехи!