Ученици на СУ „Георги Измирлиев” и сценаристът Ваня Николова създаваха истории, от които някой ден може да стане филм или сериал

Галерия Новини

Творческа работилница по писане на сценарии, организираха днес в СУ „Георги Измирлиев” заедно със сценариста Ваня Николова. Обменът на знания и идеи прерасна в разговор за историята, психологията, младежките проблеми и завърши със спомени от ученическите години на Ваня, за която Гимназията в Горна Оряховица е училището, в което се е учила да чете и пише.

Това не е първата среща на Ваня Николова с учениците на СУ „Георги Измирлиев”. Миналата година тя им разказа професията сценарист и вероятно затова днес учениците бяха готови да поемат и своята част от работата на един сценарен екип. Младежите представиха своите герои и опити за сюжетни линии, а Николова ги насърчи да пишат без да се страхуват от провал или критика.

Новата среща със сценариста на култови сериали и филми като „Под прикритие”, „Четвъртата власт”, „Голата истина за група „Жигули” става между два сезона на поредния хит – сериала „Вина”. Уърк шопът по писане на сценарии е част от проекта, с който СУ „Георги Измирлиев” спечели финансиране за обновяване на своята Библиотека. Докато тече нейното преустройване, Гимназията ще е домакин на още интересни срещи и събития, в които ще гостуват познати и не толкова познати горнооряховчани, успели в своите професии.