Наши ученици взеха участие в “Хакатон – Innovatate VT”, проведен по инициатива на РУО – Велико Търново и Сдружение „Дигитален Търновград“ в периода 15-17 ноември 2023 година.

Галерия Новини

Право на участие имаха ученици
от VIII до XII клас, курсанти и студенти от НВУ „Васил Левски“ и ВТУ „Св. св.
Кирил и Методий“.

В “Хакатон – Innovatate
VT” взеха участие и ученици от СУ “Георги Измирлиев”. Отборите бяха избрани на произволен принцип, а с помощта на ментори и професионалисти всеки отбор успя да създаде и сподели своята идея и бизнес план. Категориите, в които работиха учениците, бяха: Информационни Технологии, Умен Град, Здравословен Живот, Финтех (финансово-базирани технологии), Развитие на образованието, Зелени Технологии.

Представителите на училището ни се върнаха със смесени усещания – някои радостни и развълнувани за това, което са постигнали,
а други малко по-затруднени с работата в екип, както и работата по теми, които тепърва разкриваме за квинтесенциални в модерната технология, но това е реалистична част от ежедневието на един такъв екип или бизнес.

Желание за участие в следващо издание проявиха не малко ученици, като ще се радваме да имаме възможността да се изявим отново! Не спечелихме наградата за първо място, казват учениците, но това преживяване е ползотворно за развиване на уменията за работата в екип, както и още други..

Благодарим на екипа зад
“Хакатон – Innovate VT” за гостоприемството и възможностите, предоставени на
учениците и се надяваме догодина пак да имаме тази възможност!