„Винаги има какво да научиш, ако искаш да постигнеш повече“ – сподели един от най-добрите разработващи виртуална реалност в света

Галерия Новини

Още един урок за живота научиха учениците на СУ „Георги Измирлиев“ от срещата с Иван Николаев, пореден гост по спечеления от библиотеката проект по Национална програма „Осигуряване  на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Бившият възпитаник на училището сподели на аудиторията разковничето на успехите, които е постигнал в живота, макар и да е само 37-годишен.

„Винаги има какво да научиш, ако искаш да постигнеш повече“. И той продължава да постига…

Създава една от най-добрите фирми в света, разработващи виртуална реалност. Иван Николаев мениджър и съсобственик е на фирмата ZenArt, която е сред пионерите в света на виртуалната реалност и е сред най-добрите в световен мащаб в своята ниша – микс между фотография, археология и гейминг. Компанията вече има офиси в Лос Анжелис и Маями и сред контракторите й са Министерството на отбраната на САЩ и фирми от Холивуд.  

Иван Николаев и екипът му реализират пресъздаването както на основни български забележителности, така и на световни дестинации като Мачу Пикчу, Египетските пирамиди и др. Мечтата им е да направят българските забележителности по-достъпни за света.

Иван и семейството му живеят в София и пътуват по целия свят, но сърцето му остава завинаги в Горна Оряховица.