Повишаване на осведомеността и отговорността по пътищата – инициатива в чест на Международния ден за възпоменаване на жертвите от ПТП

Галерия Новини Постижения

С посвещение на Международния ден за възпоменаване на жертвите от пътнотранспортни произшествия, училището ни проведе редица активности с цел да повиши осведомеността и отговорността на всички участници в движението.

Дейности в училище:

  • Дискусия и напомняне на правилата за движение по пътищата: В часа на класа уениците и учителите проведоха дискусия, посветена на правилата за управление на тротинетки през есенно-зимния сезон. Разговорът включваше важни аспекти като ранно свечеряване, отличителни знаци и дискусия по видео от Министерството на образованието и науката, на основание писмо РД22-3535/20.11.2023 г.
  • Плакати: Разположихме плакати на видно място: в учителската стая, в централното фоайе и в кабинета по БДП. Там се дава информация за разстояния, метри и видимост в тъмната част от денонощието. Публикувани са в училищния сайт и фейсбук страницата на СУ „Георги Измирлиев“.
  • Презентация с акценти: Цветелина Николова изготви презентация, в която наблегна на важните акценти, свързани с Международния ден за възпоменаване на жертвите от ПТП.
  • Интегрирани уроци: По информационни технологии: Дванадесетокласниците работиха в час по информационни технологии, изготвяйки презентации по темата. Учениците от 11-те и 12-те класове в интегриран урок с предмета български език и литература изразиха своите виждания и споделиха преживявания и чувства по отношение на всичко свързано с ПТП или с нарушаване на правилата за движение.
  • Учениците от 7.б клас в часа на класа представиха рисунки и презентации по темата.

Състезание по БДП:

На 30.11.2023 г. се проведе училищен кръг от Националното състезание по БДП. Участваха 48 ученици от 4-ти до 10-ти клас. Малките четвъртокласници от клуб „Колоездене“ с ръководител Блажо Блажев демонстрираха уменията си за управление на велосипед.

*В първа възрастова група V-VII клас на призовите места се класираха:

Първо място – Сонер Г. от 7 клас;

Второ място – Ивайло Д. от 6 клас;

Трето място -. Ивайло М. от 7 клас.

*Във втора възрастова група VIII-X кла отличените са:

Първо място – Димитър Л. от 9 клас;

Второ място – Филип Х. от 8 клас;

Трето място – Цветомир Й. от 10 клас.

С този богат спектър от дейности, посветени на Международния ден за възпоменаване на жертвите от ПТП, завършваме с посланието: „Животът не е резервна част! Бъдете отговорни на пътя!“

#СветовенДен #БезопасностНаПътя #ЖивейОтговорно 🛣️