Операта влиза в училище, най-прочути арии ще звучат в СУ „Георги Измирлиев”

Галерия Новини

Конферентната зала на СУ „Георги Измирлиев” ще се превърне в оперна сцена на 14 декември от 18:30 часа. Ще прозвучат някои от най-популярните арии в изпълнение на лауреати на Международния арт фестивал „Славянски звън”.

Уанг Джунран, Сонг Це, Сима Чи, Мария Чавдарова са сред победителите в модул „Музика” на Фестивала. С тях трябваше да бъде и менторът им – световноизвестният тенор Бойко Цветанов. Заради заболяване той няма да е сред горнооряховските си почитатели, но невероятното му изпълнение на Каварадоси от „Тоска” ще бъде чуто на запис.

В програмата са включени все оперни хитове – ариите на Памина от „Вълшебната флейта“ на Моцарт, Неморино от „Любовен еликсир” на Доницети, Алфред от „Травиата” и Джилда от „Риголето” на Верди, Ленски от „Евгени Онегин” на Чайковски, Чо чо сан от „Мадам Бътерфлай” на Пучини и още любими откъси от европейската музикална съкровищница ще се редуват с арии от български опери – „Мария Десислава” и „Луд гидия” на Парашкеф Хаджиев. Сима Чи от Китай пък ще изпее на български „Я разтуряй” на Димитър Христов.