Аделина Колева към ученици в СУ „Георги Измирлиев“: Никога не спирайте, работете здраво за мечтите си

Галерия Новини

Никога не спирайте да работите. Трябва да минете по пътя си. Четете книги, радвайте се на живота и обичайте България, тя е над всичко.

Думите са на човека, който най-добре знае как се създават музикални звезди и бяха отправени към ученици в СУ „Георги Измирлиев“. Вокалният педагог Аделина Колева бе гост в училището, което приключва един от модулите по проект за обновяване на библиотеката си. В рамките на този модул Гимназията покани 11 вдъхновяващи личности, които да споделят с момчетата и момичетата своята тайна за успеха си.

Аделина Колева не бе разточителна с думите. Избра да разкаже какво за нея е успехът с помощта на четири от десетките изключителни гласове, които израстват в школата й. Даная, Киара, Ивайла и Ерик са само малко доказателство, че талантът си остава просто талант, ако не се работи здраво.

За някои успехът е в лъскавите вещи, в парите, във властта… За мен той е тези над 80 спечелени Гранд при, представителите ни в „Гласът на България“ и „Х Фактор“, двата ни финала на детската „Евровизия“, присъствието на горнооряховската вокална школа в музикалния живот в страната. Всичко това е резултат от къртовски труд. Имаше момент, в който се запитах „Е,и? Сега какво?“. Тогава се върнах в нашия специален град Горна Оряховица и започнах отначало. Пак с много труд, полаган непрекъснато. И пак се получи. Затова работете. Не спирайте да работите, обърна се към учениците Аделина Колева. Успехът е да можеш да се усмихваш, да си уважаван от интелигентни хора, да се раздаваш, да виждаш красотата навсякъде, да правиш света поне малко по-добър и спокоен, да дадеш възможност на всеки да се докосне до мечтите си. Успехът е, като си тръгваш от този свят, да можеш да си кажеш „Свърших си добре работата!“, откровена бе Аделина Колева.

Тези си убеждения тя не спира да предава и на изпълнителите, с които работи. Даная е само на 7 г., но вече два пъти седмично пътува от Дряново за уроци при Аделина Колева. Резултатите не закъсняват – момичето вече има куп награди, както и записана първа авторска песен „Те са като нас“.

Ивайла пък е едва на 10 г., но е истински музикален звяр. Работи с Аделина Колева от 2 г., като репетициите са поне между 6 и 8 седмично. 16-годишната Киара пътува от Велико Търново. Защото талантът иска работа, казва вокалният й педагог.

Работа, но за да стигнеш истински до публиката, трябва да си добър човек. Ерик е пример за това. Той ще е следващият в „Гласът на България“, убедена е Аделина Колева, която работи с Ерик повече от 10 г.

Ивайла, Киара и Ерик са част от т. нар. междинна формация на състава „Графити“, създаден от Аделина Колева. Днес домакините бяха приготвили място и за още един изпълнител от „Графити“. Подготовката на Симеон Славев за финала на тв формата „Гласът на България“ в неделя обаче му попречи да се присъедини към срещата, която се превърна в предпразничен купон.

Подкрепете Симеон – ако не с SMS, то с любовта си, успехът му ще е успех за Горна Оряховица, призова Аделина Колева.

Своя принос за предколедното настроение даде и учителят в начален етап в Гимназията Мария Николова, която е част от по-зрелия формат на „Графити“ и която днес изненадващо за самата нея бе поканена да покаже вокалните си умения.

Благодарим Ви, г-жо Колева, за всичко, което правите за Горна Оряховица, обърна се към основния гост директорът на Гимназията Криси Аврамова.

Проектът, в рамките на който се проведоха срещите, е към Министерството на образованието и науката по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“. Националната програма е разработена в съответствие с приоритетните области на Стратегическата рамка за развитие на образованието, обучението и ученето в Република България (2021 – 2030).