„Оздравявай, приятелче!“, трогателно пожелаха първокласници на малките пациенти в болницата

Галерия Новини

Децата от 1.в клас на СУ „Георги Измирлиев“ изработиха коледни картички и написаха своите сърдечни пожелания към дечицата в МБАЛ „Св. Иван Рилски“, които са настанени в детското отделение на болницата, за да покажат своята съпричастност и да ги подкрепят с чистия си детски позитивизъм в трудния за тях момент. Учениците приеха инициативата изключително сериозно и старателно, съпричастни към идеята за поне едно добро за Коледа.

 

„Весела Коледа, щастлива Нова година! Оздравявай, приятелче, оздравявай бързо! Пожелавам ти много здраве и много игри“, са написали в час по краснопис първокласниците

Инициатор за коледните картички е класният ръководител Силвия Стойнева и учителят в ЦОУД – Стела Янкова. За тях е важно децата да се научат на състрадание и съпричастност.

Инициатор за коледните картички е класният ръководител Силвия Стойнева и учителят в ЦОУД – Стела Янкова. За тях е важно децата да се научат на състрадание и съпричастност.

От деца за деца – така определят благотворителността преподавателите. Мислим, че няма нищо по-хубаво деца да направят добро, за да направят щастливи други деца. Имаше много положителни емоции при изработката на картичките, които ще зарадват болните деца. Събрани в кутия, коледните картички и лакомства отпътуваха за своите получатели в болницата. Лекарският екип прие коледните картички, които ще раздадат на малките пациенти. Гост на децата в класната стая беше д-р Елена Зарева, началник на отделение по педиатрия, която разказа за лекарската професия и благодари на децата за милия жест, от своя страна първокласниците я поздравиха с коледни песни и добро настроение

„„Жестът е изключителна проява на милосърдие и съм сигурна, че болните дечица тук ще го оценят и ще им предадем благопожеланията на дечицата и ще направим каквото можем, за да оздравеят бързо и да са сред учениците си“, сподели д-р Зарева.

Рождество Христово е един от най-светлите празници и понякога е нужно всеки един от нас да направи малък жест, който може да стопли душите на много хора, които водят своя собствена битка в труден за тях момент.