Младата актриса Мария Банкова посети и мотивира осмокласниците

Галерия Новини

 

Актрисата Мария Банкова – чаровното ново попълнение в трупата на хасковския театър от 2023 година, беше гост на учениците от 8.а клас и театралния клуб “Светлина“. Със слънчевото си  излъчване тя внесе пролетен заряд в класната стая и провокира учениците с дискусия за избора на професия. Разказа им за собствения си път и за бъдещите си проекти.

Младата актриса е от Горна Оряховица, но образованието и професионалното й израстване е свързано с Пловдив – с Националната гимназия за сценични и екранни изкуства и ПУ ,,Паисий Хилендарски’’.

Първата й роля в ДКТ „Иван Димов“ е в комедията „Можеш ли да повярваш“ /режисьор Елин Рахнев/, за която получава много положителни отзиви от зрителите, гледали спектакъла на откритата сцена на площадка „Спартак“.

Публиката в Хасково вече я аплодира и в премиерата „Любов в сеното“ – авторски спектакъл на Теди Москов. „За мен е чест и голяма отговорност да работя с режисьор като Теди Москов още в началото на професионалния ми път. Гениалните му идеи не свършват никога“, споделя Мария. „Любимата ми реплика от пиесата е метафорична: ,,Прасетата заграбили властта са и задължиха всички да грухтят.’’