Младежи от първия в страната ученически Общински съвет гостуваха при заседанието на ОбС – Горна Оряховица

Галерия Новини

Представители на първия в страната ученически Общински съвет присъстваха на днешното заседание на Общинския съвет в Горна Оряховица. Гости в залата бяха председателят на школския ОбС Димитър Лонгинов и осем от 16-тимата членове на съвета.
Учениците слушаха внимателно и с интерес дебатите по точките от дневния ред на горнооряховските старейшини. На заседанието беше разгледана и получи одобрение Управленската програма за мандата на кмета Николай Рашков.
Заедно с младите съветници на сесията присъства и учителят по български език и литература Йорданка Кушева, разработила иновативния учебен предмет „Граждански диалог и лидерство”. Дисциплината получи одобрението на МОН и през тази година горнооряховските младежите в СУ „Георги Измирлиев” са първите, които я изучават.
„Тези деца ще се превърнат в достойни граждани – осъзнати, знаещи правата и задълженията си. И нищо чудно между момичетата и момчетата в ученическия общински съвет да е бъдещ кмет на Горна Оряховица“, каза Йорданка Кушева. В началото на днешното заседание тя благодари на ръководството на Общината и председателя на Общинския съвет Огнян Стоянов за оказваната подкрепа.