Завладяващият свят на компютърното моделиране: от първите стъпки до големия успех

Галерия Новини Постижения

На 7 декември 2023 г, ученици от трети и четвърти клас се включиха в училищния кръг на Националното състезание по компютърно моделиране, като вдъхновени и мотивирани направиха първите си стъпки в света на технологиите. Децата бяха развълнувани, а умовете им заинтригувани. Ентусиазмът беше заразителен. Задачите предизвикаха техния интелект и ги въведоха в света на компютърното моделиране. Повечето от тях бяха активни и изобретателни, готови да разкрият тайните на кодирането. Бъдещи програмисти се включиха в състезанието, демонстрирайки изключителни умения в света на технологиите. Първите пет от всяка възрастова група продължиха своя път напред – към областния кръг, който се проведе на 17 февруари 2024 г.

За Великотърновска област беше определена квота от четири ученици за националния кръг и трима от тях бяха от нашето училище – Крисия М. и Полина Д. от трети клас и Александър К. от четвърти клас. Не можем да пропуснем да отбележим отличното представяне на Ина И. от трети клас и Божидар Д. от четвърти клас, на които малко не им достигна, за да се класират по-напред.

След успешното си представяне на областния кръг нашите ученици се изправиха пред националното състезание, което се проведе на 23 март 2024 г. Резултатите отново бяха блестящи: Крисия М. и Полина Д. от трети клас показаха отлично представяне, а Александър К. от четвърти клас спечели почетното четвърто място.

Поздравления за нашите финалисти! Поздравления и на учителите по компютърно моделиране на отличилите се деца – Цветелина Николова и Кремена Петърчева, както и на техните родители. Те са великолепен пример за всички съученици и източник на вдъхновение за бъдещите програмисти. Нека техните успехи да бъдат източник на вдъхновение за всички, които се стремят към върховете на технологичното развитие.