Първокласниците крачат уверено в похода на книгите

Галерия Новини

Националната кампания в подкрепа на четенето „Походът на книгите“ през 2024 г. започна на втори април – Международния ден на детската книга и пътят му днес премина през нашето училище.

Инициативата е част от мисията на асоциация „Българска книга“ за подкрепа на грамотността, културата и образованието. Участниците в националната инициатива се срещат с децата, за да им прочетат откъси от любимите си детски книги, като по този начин ги мотивират да четат.

Гости на 1 в клас  бяха  Стефка Токмакчиева, Светла Богданова и Диана Стефанова – членове на литературен клуб „Асен Разцветников“ при НЧ „Напредък 1869” – Горна Оряховица. Децата останаха очаровани от вълнуващите детски стихове на поетесите. Творците им  напомниха, че книгата е верен приятел, който ще ги съпътства през целия им живот и на нейните страници ще преживеят незабравими моменти. И отправиха един призив към всички творци на българското слово: „Срещайте се очи в очи с ученици, четете им, разкривайте силата и красотата на книгите. Децата ви очакват! „Походът на книгите“ не е само през април! „Походът на книгите“ е поход за цял живот.“