Походът на книгите днес си направи почивка в 1а клас. На 24 април при нас гостува писателката Цвета Брестничка, автор не само на детски книги.

Галерия Новини

В красивата ни библиотека писателката представи една от многото си детски книжки „ Небивалици от А до Я“, като прочете на децата една от приказките. Докато слушаха, тя възложи на децата задача да преброят колко от думите започват с буквата, която всъщност е заглавие на приказката.

А специалното картинно табло, което тя донесе, се превърна в своеобразен терен за литературна игра. Всяко дете получи лист с кратка загадка, която трябваше да прочете. В загадката се срещаха думи с определена буква. После детето трябваше да намери съответното изображение на таблото и върху него да залепи загадката.

След това срещата продължи в класната стая, където децата получиха книжките, които си бяха пожелали да прочетат през лятната ваканция. С мечето Оги, Костенурко, Рачето и Небивалиците първокласниците си доставиха вълнение и радост.

В края на срещата писателката подари на целия клас по една книжка, свързана с финансовата грамотност на децата. Направи жест и към родителите с наръчника „10 мита за децата и парите“, свързан с финансовата грамотност на децата.