Домакинстваме областния кръг на Национално състезание по безопасност на движението по пътищата

Галерия Новини Постижения

На 27.04.2024 г. се проведе oбластният кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата. Училище – домакин за втора поредна година беше СУ „Георги Измирлиев“ – Горна Оряховица. Участваха ОУ ‚Бачо Киро“ – Велико Търново и СУ „Бачо Киро“ – Павликени. В първа възрастова група (V – VII клас) класирането е както следва:

На първо място – СУ „Георги Измирлиев“, на второ – ОУ „Бачо Киро“ – Велико Търново и на трето място – СУ „Бачо Киро“ – Павликени. Във втора възрастова група (VIII – X клас) призовото място отново е за СУ „Георги Измирлиев“, а второто за СУ „Бачо Киро“ – Павликени.

Състезанието се проведе в два етапа: отборно решаване на тест и практическа част. Всеки участник трябваше да премине с велосипед по трасе с различни по сложност елементи. Състезателите показаха изключителни умения за сръчност и прецизност, добро владеене на  управлението на велосипеда  и спазването на правилата за движение по пътищата. Децата проявиха спортсменски дух и създадоха нови приятелства. Доказаха, че познавайки и спазвайки правилата за движение, могат да бъдат отговорни граждани. Осъзнаха, че животът е ценен, и не е резервна част. Директорът на училището г-жа Криси Аврамова поздрави участниците за тяхното представяне и връчи награди и грамоти на всички .

Състезанието се проведе на Лазаровден, чиято символика се свързва с вярата във възраждането на новия живот.