Неда Антонова се срещна с бъдещи писатели в Гимназията, а след това и с читателите си в Библиотеката на Горна Оряховица

Галерия Новини

Две срещи с много различна аудитория направи писателката Неда Антонова при втората си визита в Горна Оряховица. Миналата година тя беше гост на библиотеката в СУ „Георги Измирлиев“.

Тази година, отново по покана на учителя по български език и литература Йорданка Кушева, тя се срещна с малко по-големи ученици на Гимназията. Малко по-късно беше гост на Общинската библиотека, където разговаря с най-верните си читатели.

За двете различни публики, Неда Антонова беше приготвила и различни теми. Пред младите хора в Гимназията тя говори, тръгвайки от последната си издадена книга – „Плодовете зреят нощем“ и тази, която е в проект – „Час на класа“. И двете разглеждат теми, които са близки до младите хора. Идеята за книгата, която в момента пише, се родила от факта, че всеки ден в България едно дете посяга на живота си.

Представяте ли си, ако можеше, още при раждането да ни минат през някакъв апарат и да кажат – този е художник, този адвокат, този футболист и т.н. Ако се раждахме с ясното знание за какво сме дошли на този свят, щеше да е много лесно. Но нямаме този късмет и вие трябва добре да прецените къде е вашето място в света. Доверете се интуицията си, но и опознайте себе си. Открийте в какво ви бива и това правете. Тогава работата ще ви носи удоволствие, ще се развивате и ще имате уважението на децата си. Изучавайте се и добре преценете къде да хвърлите силите си. В противен случай може да сте външно успешни, но всъщност нещастни и провалени, посъветва младежите Неда Антонова с опита на своите 84 години.