Награди от областния конкурс по краснопис “Изкуството да пишем красиво“  

Галерия Новини Постижения

 

Над 850 участници от 28 училища от област Велико Търново участваха в конкурса по краснопис „Изкуството да пишем красиво“, организиран от кметство гр.Килифарево и ОУ “Неофит Рилски“ – гр. Килифарево, подкрепен от РУО В.Търново, Община В. Търново и НЧ “Напредък-1884“- гр. Килифарево.

Домакин на надпреварата по красиво писане, провела се в навечерието на 24 май, беше килифаревското основно училище. Неговата цел е да поощрява и утвърждава интереса на учениците към красивото и правилно изписване на буквите, както и да стимулира тяхната любов към българската история, език и писменост. Поводът за организирането му са 145 години от създаването на Търновската конституция и 140 години от основаването на НЧ “Напредък-1884“- гр. Килифарево.

Отчитайки следните критерии – правилно, красиво, четливо изписан ръкописен текст, без повтаряне на отделните елементи, верен препис и креативност – журито награди следните участници от нашето училище: І група /1 клас/: второ място и сребърен медал за Елица Чергиланова от 1 в клас на СУ „Георги Измирлиев“, с учител г-жа Кремена Енчева; трето място и бронзов медал за Мария Маринова от 1 б клас на СУ “Георги Измирлиев“, с учител г-жа Лидия Блажева. ІІ група/2 – 3 – 4 клас/: второ място и сребърен медал за Селин Измирова от 2 г клас на  СУ “Георги Измирлиев“, с учител г-жа Полина Русева.

На 20.05.2024 г. победителите бяха наградени от кмета на гр. Килифарево Цоньо Пилев, от Пенка Игнатова – директор дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“, община Велико Търново и от Аделина Николова – старши екперт по български език и литература в РУО Велико Търново.

Поздравления за достойното представяне на малките Измирлиевци!