Второкласници посветиха месец май на родния си град

Галерия Новини

През месец май учениците от 2 б клас, с учители Гергана Генова и Стела Янкова, проведоха редица дейности, посветени на родния си град.

В часовете за самоподготовка децата имаха възможността да се запознаят с важни исторически личности и събития, свързани с Горна Оряховица. Научиха повече за традициите по нашия край, за известния горнооряховски суджук, ЖП гарата и летището. Специално внимание беше отделено на природата в региона, включително хижа „Божур“ и местността „Камъка“. Второкласниците посетиха Виртуалния музей в Горна Оряховица, където разгледаха различни експонати и научиха още повече за богатата история на града.

След всички тези дейности децата бяха насърчени да изготвят проекти на тема, която най-много ги е впечатлила. Те работиха усърдно, показвайки знания и любов към родния град. Инициативата завърши с представяне на проектите пред класа, където всяко дете имаше възможност да разкаже за своето изследване и да покаже изработеното. Родителите и учителите изразиха задоволството си от постигнатите резултати и подкрепиха идеята подобни дейности да продължат и в бъдеще.

Поздравления на второкласниците и техните учители за любопитството, ентусиазма и желанието да опознават своя роден град!