Финална изява по баскетбол по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ с треньор Марияна Кушева

Галерия Новини

За втора поредна година в нашето училище по НП на МОН „Заедно в изкуствата и спорта“  се провеждаха тренировки по баскетбол, които обхванаха момичета 1-2кл., ръководени от лицензиран треньор към БК „Локомотив“ –  Мариана Кушева.

Момчета в същата възрастова група бяха включени в занимания по интереси, а на 28 май се проведе обща  открита тренировка, в която малките състезатели демонстрираха овладени елементи, а след това предизвикаха своите родители в щафетни игри и разбира се, за финал мериха сили в истински баскетболен двубой.

Естествено децата надиграха своя опонент, въпреки ръстовото им предимство, с бързина, комбинативност и точност.

Момичетата получиха през изминалата година екипи – тениски и анцузи, осигурени със средства по националната програма, а и  материалната база на училището беше обогатена.

През годината всички трениращи взеха участие в редица мероприятия, организирани от БК „Локомотив“, а сега част от състезателите ще вземат участие и в турнири на 15 и 16 юни в спортна зала „Никола Петров“, където ще се състезават с деца от други училища в нашия град, както и други клубни отбори.

Желанието ни е все повече деца да имат възможност да се докоснат до различни видове спорт, а увличайки и своите семейства в емоцията на играта баскетбол, удовлетворението за всички е голямо!