Шест зрелостници на СУ „Георги Измирлиев” постигнаха осем шестици на матурите

Галерия Новини Постижения

Шест отличници има СУ „Георги Измирлиев” след зрелостните изпити. Двама имат по две отлични оценки, а двама са с пълни шестици.

На сесията през май-юни 2024 г. се явиха 52 ученици от Гимназията. Освен задължителния изпит по български език и литература учениците избраха да се явят на английски език, биология и здравно образование, информационни технологии и география и икономика.

С отлични оценки и на двата държавни зрелостни изпита са Александър Александров от 12 „б” клас и Мартина Тодорова от 12 „а” клас.

Две са пълните шестици – за Александрина Замфирова от 12 „б” клас и Александър Александров от 12 „б” клас.

Александрина Замфирова има 95 точки и Отличен 6,00 по български език и литература, което е една от най-високите оценки в областта по задължителния за всички предмет.

Александър Александров е получил 95 точки на изпита по английски език, което се равнява на Отличен 6,00. По български език и литература той има 90,5 точки, което е равно на Отличен 5,80.

С шестици на двете матури е и Мартина Тодорова, която има 92 точки и Отличен 5,86 по български и литература и 89,5 точки и Отличен 5,75 по английски език.

Елина Хинкова е с 88,5 точки и Отличен 5,70 по български и литература.

Ема Лазарова е с 86,5 точки и Отличен 5,61 по английски език.

Михаела Димитрова има 84,5 точки и Отличен 5,52 също по английски език.

Резултатите на четвъртокласниците от СУ ‚Георги Измирлиев“ на НВО по български език и литература и по математика са над средните на регионално и национално ниво. Най-добре са се представили учениците от IV „а” клас, които имат 13 отлични оценки по БЕЛ и 7 по математика.

От този клас е и Вилияна Игнатова, която е постигнала максималния брой точки – 100 на НВО по БЕЛ.