Национален кръг на НС по Безопасност на движението

Галерия Новини

На 07. и 08. 06. 2024 г. в града на розите, Казанлък се проведе Националният кръг на НС по Безопасност на движението по пътищата. Организатор и домакин бе ОУ „Мати Болгария“.

Участие в състезанието по БДП взеха 25  училищни отбори, сформирани от ученици от V до VII клас;

Съгласно регламента  това са отборите спечелили областен кръг на НС по БДП през настоящата учебна година и победителите от НК на състезанието по БДП от предходната учебна 2022/2023 година.

Училищните отбори са съставени от две момичета и две момчета и включват минимум по един ученик от V, VI и VII клас. СУ „Георги Измирлиев“ представиха Мария Стоева и  Мартина Байчева от  VI г клас, Димитър Петров от V г клас и Сонер Гюнайдън от  VII г клас . Отборът ни се представи достойно в оспорваното състезание.

1-во място, медали и купа връчи г-жа Боряна Попова – Директор на училището домакин на отбора Шампион в националния кръг на НС по БДП 2024 година – отбора на ОУ „Мати Болгария“ гр. Казанлък.

Всички отбори получиха подаръци-комплимент от екипа на ОУ „Мати Болгария“ и пожелания за здраве и много спортни успехи. Нашите ученици се върнаха заредени с много положителни емоции, запознанства и желание да продължат своето обучение по БДП.

Състезанието завърши с общи снимки и с призива: „Помнете! На пътя животът е с предимство!“