Викторина „Аз обичам България“

Новини

Ученици от СУ „Георги Измирлиев“ отбелязаха края на учебната година с викторината „Аз обичам България“

На 18 май 2017 година учениците от СУ „Георги Измирлиев“ организираха викторина „Аз обичам България“, с която сложиха символичен край на учебната година. С „добре дошли на най-българското шоу в нашето училище“ посрещнаха публиката водещите Мирела Радева и Траяна Стоянова от 10 „б“ клас, които сами подготвили сценария за играта. Гости на своеобразното предаване бяха малки и големи ученици, учители и ръководители на учебното заведение. Шоуто откриха с песента „Моя страна“ децата от втори клас.

В двубоя един срещу друг се изправиха отборите „Ники“ и „Теди“, кръстени на своите лидери. Първият кръг на състезанието включи по една 10-буквена дума за всеки отбор. Водещите задаваха въпроси на всеки участник и при правилен отговор, разкриваха по една буква от дългата дума.

Във втори кръг учениците трябваше да отговорят на въпросите на водещите, за да спечелят повече точки. Запитванията изпитваха общите познания – къде се намира Античният театър в България, коя е родината на тангото, от колко пръстена се състои Олимпийският символ и други. Състезателите с пламнали очи се надпреварваха да отговорят първи и съответно да грабнат точките. Публиката бурно аплодираше всеки верен отговор.

В трети кръг двата отбора трябваше да образуват възможно най-много думи от предоставените четири букви.  Четвърти кръг изпита сръчността на състезателите, като за най-кратко време трябваше да подредят пъзел. Пети и шести кръг, състоящи се от въпроси, свързани с историята и географията на България, развалиха равновесието в точките.

Двата отбора бяха равностойни съперници и никой не отстъпи по знания. В крайна сметка отборът на Ники победи, но това нямаше значение за учениците, защото те се забавляваха заедно. Учениците закриха викторината песни и танци. Мартин Янакиев от 9 „а“ клас изпя песента „Моя страна“ и успя да трогне всички присъстващи.

За достойното представяне, и двата отбора бяха наградени лакомства от спонсора фирма „Ден и нощ“-Горна Оряховица. Възможността да връчи наградите беше предоставена на директора на училището Криси Аврамова. Тя пожела успешно приключване на учебната година и отбеляза, че тази игра би била чудесна традиция за училището, ако се организира ежегодно.

Снимки