Успехи

Учебна 2019/2020 година


Успех със сребърно сияние за Йордан Миновски от XI „б“ клас в Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“ 2020 г.

Фондация „Устойчиво развитие за България“ и Организационният  комитет на Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“ известиха СУ „Георги Измирлиев“ с благодарност за отличното участие на нашия единадесетокласник Йордан Миновски и педагога – научен ръководител Росица Христова-Иванова, класен ръководител на нашия ученик. Рекорден брой са учaстниците от България, Русия, Казахстан, Молдова в конкурса.

Организатори на престижния международен форум са: Фондация  „Устойчиво  развитие за България” с участието на: Синдиката  на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Национално Движение Русофили, Представителството на Россътрудничество в България – Руския културно-информационен център, Союз друзей Болгарии – Москва под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Темата на конкурса е „Мирът – надежда на Планетата“ –  75 години от Победата над хитлерофашизма. Учениците се състезаваха в шест раздела: „Реферати“, „Медийни презентации“, „Поезия“, „Проза“, „Творби на руски език“ и „Рисунки“.

Нашето момче заема престижното второ място в раздел „Проза“, възрастова група 8 – 12 клас.

Ръководството на СУ „Георги Измирлиев“ сърдечно благодари на Йордан Миновски и на г-жа Росица Христова-Иванова за отличното представяне въпреки епидемичната обстановка и дистанционното им участие, както и за издигането на авторитета на Гимназията.

Учебна 2019/2020 година


КОЛЕДА Е ЧУДО

Коледа наистина е чудо! Но третата награда на Славея Семова от ХI б клас за литературно творчество съвсем не е чудо. Високата оценка за литературните й умения тя получи от Националния конкурс „От Коледа до Васильовден“, организиран от Националния дворец на децата“ – София. Славея е „пишещ“ ученик. Нейни авторски творби – разкази, есета, често пътуват до различни регионални и национални форуми. Многобройни са отличията, които Славея е получила като оценка за литературния й талант.

Коледа вълнува всички – и малки, и големи с емоцията, която  носи, с надеждата за по-добри дни, с обещанията за по-задружни семейства и по-топли вечери.

А Какво е Коледа за Славея?

Тя сама ни разказва: „Коледа е вълшебство. Денят, в който звездите светят най – ярко, хората се смеят най–силно, а сърцата се пълнят с доброта. Коледа е вяра. В Рождеството на Бог. В Ангел – пазител. В себе си…… Коледа е мирис на канелени пръчици в панделка. Прясно изпечени курабийки. Топла погача и хрупкави гевречета. Горещ шоколад с плаващи бонбони Маршмелоу. Захарни бастунчета. Греяно вино с аромат на билки. И всеизвестните бисквитки и топло мляко, придружени с бележка за Дядо Коледа. Време, в което не толкова изобилието от блага има значение, а възможността да го споделиш с искрените приятелски усмивки… Коледа е чудо. Денят, в който времето спира. Денят, в който хората загърбват различията и споделят празника един с друг. Денят на отворените сърца и състраданието. Може би, въпреки обещанията, на следващия ден ежедневието отново ще ни повлече в своя забързан нетолерантен ритъм, всичко ще бъде както преди, а светът отново ще изглежда сив и скучен… Но си струва да изживяваме всеки път това душевно прераждане!

Днес е Коледа! А на Коледа чудото е в нас.

Открий своето…!“

Честита награда, Славея, и весела Коледа! Весела и светла да е и за всички нас!

И дано всеки открие своето Коледно чудо!


 

ОТЛИЧИХА НАЙ-ДОБРИТЕ РИСУНКИ ОТ КОНКУРСА „МОЯТ ПРАЗНИК” В СТАРА ЗАГОРА

На 4 декември 2019 г. от 18.00 часа в изложбена зала на ул. „Лубор Байер” ще се открие изложба с рисунки на участниците в четвъртото издание на Националния конкурс за рисунка „Моят празник“.Конкурсът е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2019/2020 година на Министерство на образованието и науката. Форумът се организира от Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие  (ЦПЛР). Целта е да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира техният интерес към традиционни, национални, фолклорни и семейни празници в България.

Тази година за участие в конкурса бяха изпратени над  500 рисунки на деца от цялата страна, разделени в две възрастови групи. Включиха се представители на 48  училища и детски градини, 28 школи към Центъра за подкрепа за личностно развитие и  3 специализирани институции от  18 областни града и 41 населени места от България. От Стара Загора със свои рисунки участваха представители на 14 училища,  три художествени школи и една специализирана институция от град Стара Загора.

След селекция от компетентното жури, което определи класиралите се,  бяха избрани 140 рисунки, които ще украсят изложбената зала. Освен обявените в статута награди, тази година още пет участника ще получат отличия за своето представяне. Награда на ЦПЛР град Стара Загора, награди на обществения посредник на територията на община Стара Загора и  млад омбудсман на Млада Загора и  СНЦ Лайънс клуб „Августа ”.

Жури в състав: Председател проф. Марин Добрев ,членове – Петър Петров – асистент в ПФ на Тракийски университет и Зоя Георгиева – художник,   разгледаха и оцениха получените до крайния срок по статут 04.11.2019 г., рисунки.

Специалната наградата на организаторите печели Зария Георгиева – І в клас на СУ „Георги Измирлиев“, гр Горна Оряховица с класен ръководител г-жа Кремена Енчева.

               


Братята Мартин и Данаил Николови (Мартин е ученик от 6.а клас в Средно училище „Георги Измирлиев“, а Данаил е бивш възпитаник) станаха първите българи, спечелили място на финала на Европейското по спортна акробатика в Холон, Израел.  Състезателите на горнооряховския клуб „Джим денс” и треньорката Йорданка Кочева се класираха на четвърто място във финала във възрастова група  11-16 години.

На място от финала, при голяма конкуренция, останаха трите горнооряховски момичета в женските тройки  11 – 16 години след изиграването на балансовата комбинация.  Александра Нямова – 7.а клас, Елина Хинкова – 8.а клас в  Средно училище „Георги Измирлиев“  и  Маринела Люцканова. Те представиха достойно България и завършиха с девети резултат.

Ръководството на Средно училище „Георги Измирлиев“ изказа благодарност и похвала на младите спортисти, а директорът –  Криси Аврамова им връчи похвални грамоти.

               

 


 

Учебна 2017/2018 година

„Ротари клуба Горна Оряховица и Лясковец“ връчи първата награда е връчена на Симеон Григоров от ХІІ б клас, класиран в челната десетка  на Националната олимпиада по биология и здравно образование и в подбора на Националния отбор за Международната олимпиада в Техеран.
Мирела Радева, ученичка от ХІб клас спечели първо място в конкурс за есе на тема: „Свободен в България, днес? Ти сериозно ли говориш!“
Мирела Радева е отличена в сферата на образованието и културата с наградата „Млада Горна Оряховица“. Със същата награда са отличени и момичетата и момчетата от литературния клуб на СУ „Георги Измирлиев“ – „Ние, четящите и творящите“.
Преслав Пламенов Кушев от 6.а клас, победител в литературния конкурс на тема: „Щастието да правим другите щастливи“.

Моника Стефанова Иванова от 6.в клас, получила поощрителна награда в конкурса.

Феодора Петрова Петрова от 6.а клас, получила втора награда за есето си.

Стефан Бонев Ганев от 5.г клас, получил трета награда за рисунката си.

Йоанна Минчева VІ в клас от Групата „Красотата на детската песен“ с ръководител Аспарух Костов  – Първо място на Трети Детски фолклорен празник „Весел чичопей“ 2018г., с. Първомайци.
В конкурса „Моето коледно послание към света“ във втора възрастова група (V- VIII клас)на раздел „Литература“ са отличени Йоана Добрева (5.в клас) и  Росица Йорданова (6.г клас). Двете възпитанички на училището участваха с разкази.

Деница Стоянова, ученичка от 11.а клас, се представи най- добре сред учениците от гимназиален етап и зае първо място.

В раздел „Изобразително изкуство“  Никол Влаева и Георги Миновски, ученици от 9.а клас, са отличени с първа и втора награда за своята възраст.

На 21 ноември в Зала 1 на Общината на специална церемония бяха  връчени наградите на отличените в конкурса „Вестители на доброто“. с индидвидуални награди – медали са отличени учениците: Денис Яланджиев, Ивана Петрова, Преслава Дякова, Антони Балтаджиев, Георги Миновски, Десислава Гурева, Антония Калчева и Християна Русанова, които под ръководството на преподавателя по изобразително изкуство Наталия Горанова изработиха уникалните букви от кирилицата и глаголицата, които  оформят главното фоайе на сградата на училището.

Светлозара Баждарова  получи награда, тъй като  изрисува училищната игротека. Отличени бяха и участниците във втория сезон на археологическата школа за ученици „Ряховец – 2017“.

Четвърта поредна година шестокласниците защитиха достойно името на нашето училище. Отборът в състав: Росица Иванова Йорданова – VІ гклас, капитан на отбора, Елеонора Анатолиева Помакова – VІ г клас, Пламена Димитрова Тодорова – VІ в клас, се класира на второ място.

Отборът в състав: Василета Боянова Теодосиева – VІ аклас, капитан на отбора, Мария Валериева Великова – VІ а клас и Валентина Пламенова Димитрова – VІ в клас , се класира на трето място.

По повод 140 – годишнината от Освобождението на България от османска власт, Патриотичният съюз в град Горна Оряховица организира конкурс на тема „Свободата – жадувана, изстрадана, извоювана“.

С грамоти и книги бяха отличени:

 

 • Мирела Радева – ХІ б клас, първо място в категория „Проза“;
 • Мия Момъкова от ХІ б клас, първо място в категория „Поезия“
 • Виолета Баждарова – ХІ б клас, първо място  в категория „Есе“;
 • Снежана Гашевска – ХІІ б клас, второ място в категория „Есе“;
 • Ина Димитрова – ХІІ б клас, трето място в категория „Есе“.
Ивайло Светлозаров Стефанов ІVа клас, класиран за Национален кръг на Европейско кенгуру и Областен кръг на олимпиадата по математика.
За пета поредна година Симеон Григоров се представи отлично във втора възрастова група на Националния кръг на Олимпиадата по биология и здравно образование. Включен в националния отбор на България за предстоящата Международна олимпиада побиология и здравно образование, която ще се проведе в Техеран, Иран.
Памела Любенова Стефанова, класирана за национален кръг на олимпиадата по биология и здравно образование.
Специални награди и грамота за най-сложна композиция в Конкурса за изработване на фигури и инсталации от пластмасови отпадъци, посветен на Деня на Земята – 22 април, получиха ученици от 5 В клас. Те вложиха творчески и приложни умения при създаването на своето пластмасово чудовище. Авторската идея е на Йоана Добрева, а в изпълнението ѝ взеха дейно участие Стела Генчева, Ивайла Дончева, Ванеса Вачкова, Денислав Янков, Лъчезар Маринов, Майкъл Михайлов.
Ирен-Мари Димитрова  – Пето и шесто място на Международно състезание по танцови изкуства, 10,11 март 2018 в град Русе, специална награда за workshop в Италия.

Първо място на Международното състезание по танцови изкуства, класирана за световно първенство в Барселона.

Второ място във област Велико Търново за Детско полицейско управление ІVв клас СУ „Георги Измирлиев“ с класен ръководител Светлана Тончева.
С приз за най-успешен треньор е отличен Йордан Димитров от хандбален клуб „Локомотив”, учител по физическо възпитание и спорт в СУ „Георги Измирлиев”. В ръководения от него клуб участват и учениците от нашето училище:

Момчета до 11 год.  – Държавен шампион до 11г. : /Християн Колев – 3.б; Мартин Костадинов – 3.б; Теодор Йовчев – 3.б; Константин Бакалов – 3.б; Иво Иванов – 2.а; Михаил Тодоров – 2.в; Ивайло Стефанов – 4.а; Кристиян Деянов – 5.а; Златомир Колев – 5.в; Веселин Георгиев – 5.в; Петър Георгиев – 5.в/

Момчета до 16 год.:

/Петър Петров – 7.а; Николай Кръстев- 7.в;  Тодор Кундевски – 7.в;  Кристиян Йорданов – 7.г; Любен Иванов – 7.в/

Оборът до 16 год възраст е носител на „Купа България“ за 2017 год.

Статуетка за най-перспективен млад състезател получи Хатче Исуфова – лека атлетика, ученичка от ХІб клас.

 

В групата на най- добрите спортисти до 19 год. победител е Аделина Момъква – борба, ученичка от Xa клас, а на трето място са класирани братята Данаил и Мартин Николови – акробатика, ученици от VІІа и ІVa клас.
Христина Савова от ХІб клас, участник в клуб „Моделист” е на четвърто място в „Спортист на годината”, а на шесто място, при тройка жени по акробатика, в което участва е Михаела Илиева от Vа клас.

 

На десетото издание на Международен гимнастически турнир „Дунавка перла“, проведен в гр. Русе от 10.11. до 12.10.2017г., братята Данаил и Мартин Николови, ученици в VІІа и ІVа клас, спечелиха 3 златни медала във възрастова група 11 – 16 години.

Ученичката от Vа клас – Александра Нямова, участник в тройка във възрастова група 12-18 години печели един сребърен и два бронзови медала.

Тримата са състезатели на спортен клуб „Джим Денс“.

Петър Патарински, ученик от VІІ а клас на СУ „Георги Измирлиев“, участва в международно състезание по таекуондо „Купа София“, проведено на 21.10.2017 год. в зала „Фестивална- Асикс арена“. Седмокласникът зае второ място, сребърен медал и диплома за постиженията си в тежка категория за кадети до 14 години.

Мирела Радева, ученичка от ХІ б клас на СУ „Георги Измирлиев“ – Горна Оряховица, се класира на първо място в Първия национален ученически конкурс „Времена и будители”, обявен от Националния музей на образованието и Регионално управление на образованието – Габрово, с филма „Ние, достойните наследници“, посветен на живота и делото на Иван Момчилов – Основателя
Носител на наградата „Будител на Община Горна Оряховица“ е старши учителят по история и цивилизация в СУ „Георги Измирлиев“ – Рения Армянова, номинирана в направление „Образование и наука“ и авторът на детски книжки Илия Тихов, който е отличен в направление „Култура и изкуство“. Отличието се присъжда за високи художествени и творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката, културата и изкуството в две направления. Наградите бяха връчени от инж. Добромир Добрев, кмет на Община Горна Оряховица, на официална церемония.

През месец септември Христина Савова, ученичка от 11.б клас , участва в състезание по ракетомоделизъм, проведено в гр. Байконур, Казахстан.

В началото на участието си посещава музея на Космодрума. Присъства  на конференция на международния екипаж „Съюз – МС-06“ (съставен от двама американци и един руснак), непосредствено преди изстрелването, а по- късно – на изстрелването на ракета- носител в космическото пространство.

В следващите дни от престоя си единадесетокласничката участва в два етапа от Световната купа по ракетомоделизъм и купа „Байконур“ – международно състезание за юноши. В първата категория печели второ място на клас S9A и второ място за юноши в същия клас. Отборно заема първо място в клас S9A и второ място в клас S4A.

На международното състезание за юноши „Купа „Байконур“, заедно с Ерика Йорданова и Вадим Северин, представител от Москва, съставят отбор „Интеркосмес“. Новосъздаденият тим печели първо място в клас S3A и трето място в клас S12A.

Младата ракетомоделистка печели златен медал в клас S9A- юноши и бронзов в клас S6A-юноши от третото състезание „Коркит- Ата“. Отборът на България заема второ място в клас S6A, а в общото класиране- трето.

 

 

 

 

Учебна 2016/2017 година

 

  За отличните си постижения през учебната 2016/2017 г., тази година „Ротари клуб” отличи Литературен клуб на четящите и творящите към СУ „Георги Измирлиев”, за направения препис на „История славянобългарска“.
  Христина Савова Хб клас – Първо място при юноши в клас ротори и четвърто място в общото класиране в същия клас в световната купа по ракетомоделизъм. Световната купа по ракетомоделизъм се състои от няколко етапа в различни страни, включително и в България. „Купа Беларус“ е етап от световната купа и се проведе в Ярополец, Московска област.

 

За участието си в Национален ученически конкурс „България и Първата световна война. Места на памет“ гр. Добрич в категория есе получиха сертификати Виктория Христова – ХІб клас, Снежана Гашевска – ХІб клас, Ина Димитрова – ХІб клас, Траяна Стоянова – Хб клас и Теодора Кирова – Хб клас.
  Почетна награда „Директор на годината” бе връчена на Криси Кирилова Аврамова, директор на Средно училище „Георги Измирлиев”, град Горна Оряховица.

 

  Приза „Учител на годината” получи Рения Йорданова Армянова, старши учител по история и цивилизация в училището.

 

  За принос в развитието на образованието и науката е отличена заместник-директорът на СУ „Георги Измирлиев” Петя Иванова.

 

  Учителят по физическо възпитание и спорт в училището и треньор на ХК „Локомотив” Йордан Димитров получи награда от Община Горна Оряховица за принос в спорта.

 

  За участие в шести национален конкурс за ученическа рисунка на тема „ПЕЙЗАЖ ОТ МОЯТА БЪЛГАРЯ” с грамоти бяха отличени Жулиета Цанева – ІХ а клас, Ростислав Петков – VІІа клас, Мариян Василев от Vв клас и Станислава Станчева от ІХа, а Мария – Десислава Несторова от ІХа клас бе наградена с почетна грамота и участие в пленер в гр. Троян.

 

 
 

Мила Николаева Николова VIIа клас се класира на:  Първо място (златен медал) в раздел „Колаж“ на VII международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“ под патронажа на евродепутата Мария Габриел, Фондация Еврика и Образцово Народно Читалище „Заря-1858” (Компютърна школа „Вале“) град Хасково;

Второ място в раздел „Колаж“ на VII национален конкурс за компютърна рисунка, колаж и фотография „Виртуална пролет 2017“;

Второ място в раздел „Презентация“ на ІХ национален конкурс „ Мадарският конник- символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“;

Поощрителна награда в раздел „Компютърна рисунка“ на ХІХ национален ученически празник    „ЗА ХЛЯБА НАШ …”.

 

  Светлозара Маринова Бончева от ІV а клас – Трето място в раздел „Колаж“ на VII национален конкурс за компютърна рисунка, колаж и фотография „Виртуална пролет 2017“.

 

  Мирела Радева от Хб клас, Николета Ганадолска от Хбклас и Адриана Сандова от ХІІб клас от СУ „Георги Измирлиев” бяха наградени за организирането на Коледна благотворителна кампания под надслов „Заедно сме по-силни“. С набраните средства бяха подпомогнати деца в неравностойно положение от училището.

Колективна града получи екипът от СУ „Георги Измирлиев” за участие в в археологическа школа „Ряховец” 2016. Учениците Деница Стоянова, Теодора Евтимова, Йоана Кьордимова – от Ха клас, Йоанна Петрова, Ина Димитрова, Снежана Гашевска, Виктория Христова, Кристияна Михова, Теодора Савова, Яница Бояджиева – от ХІб клас с ентусиазъм и всеотдайност се включиха в археологическите проучвания.

 

  На 19.11.2016г. Информационното бюро на Европейския парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища в областите Велико Търново, Габрово и Ловеч.

Отборът на СУ “Георги Измирлиев“ в състав Севдалина Генова – ХІ а клас, Мартина Милева – ХІ а клас, Илиян Михайлов – ХІ б клас, Серкан Иляз – Х а клас и Мариян Петков – Х а клас,  се представи блестящо, като показа отлични знания за Европейския парламент както на български, така и на английски език. Учениците бяха наградени с предметни награди, а голямата награда е  посещение за група от 24 ученици и двама ръководители на Европарламента в Страсбург през месец март 2017г .

 

  Мия Иванова Момъкова – ІІІ място в ІІІ Национален ученически конкурс за есе (ІХ – ХІІ клас) „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“

 

  Христина Савова от Хб клас (клуб „Моделист”) – спортист №3 на Горна Оряховица за 2016 г., юношески шампион на Световното първенство в Лвов.

 

 dsc02625_800x600 В проведения на 20.10.2016г. Празник на знанието, организиран от Регионална здравна инспекция – Велико Търново и община Горна Оряховица, отборът в състав: Диляна Стоянова – VІ г клас, капитан на отбора, Надежда Стайкова – VІ г клас и Виктория Дервишева – VІ в клас, се класира на първо място. Отборът в състав: Полина Димитрова – VІ а клас, капитан на отбора, Моника Панкова – VІ а клас и Цветелина Венкова – VІ б клас, се класира на трето място.

 

Учебна 2016/2017 година

Учебна 2015/2016 година

20160623_114337Виктория Христова от 10.б клас се класира на първо място в национален конкурс „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“

20160623_114349

20160613_085200Хандбалисти от 5 до 7 клас,  за трета поредна година защитаваха честта на училището  в проведените ФИНАЛИ на „Ученически игри 2016” от 10 – 12 юни 2016 г. в гр.Горна Оряховица.

Участници в отбора: Капитан и голмайстор на турнира Николай Генов, Павел Павлов, Николай Москов, Алекс Станев, Петър Борисов, Тедислав Николов, Васил Василев, Николай Кръстев, Ивайло Ралчев, Антони Балтаджиев, Анастасис Анастаси , Исмаил Помаков.

Учител – водач:  Мариета Чолакова – учител по ФВС

Грамоти за отлично представяне на Национален ученически конкурс за историческо есе на тема: „Заветите на първоучителя Климент Охридски“ под патронажа на Андрей Новаков, член на Европейския парламент за учениците от ІХ „б“ клас Мирела Радева, Миа Момъкова и Теодора Кирова.

 

Награди за Д20160602_095553еница Стоянова и Теодора Евтимова от  IX „а” клас

Откъс от есето на Деница Станиславова Стоянова  от  IX „а” клас,  написано по случай Великден за националния конкурс „Възкресение Христово“, с което ученичката е спечелила грамота за участие и поощрителна награда, която включва три книги: „Библия – Нов завет”, „Среща с живота на Свещеник Владимир Дойчев” и „Спасение в преразказ за деца”.

“Когато бях малка, баба ме намаза с червено яйце по челото и каза, че това се прави за здраве. Това е първият ми спомен за Великден. Оттогава Възкресение Христово се превърна в един от любимите ми български празници, защото на този ден ние почитаме една личност, която се е пожертвала в името на човечеството и е изкупила греховете му. Това е денят, който свързва и сплотява всички християни от целия свят, без значение на какъв език говорят или с каква националност са. По традиция у дома се изпълняват два обичая, запазили се през годините. Първият е боядисването на яйцата, а вторият е месенето на вкусните козунаци.”

Откъс от есето на Теодора Захариева Евтимова от IX „а” клас,  написано по случай наближаващия християнски празник – Великден  на тема: „Възкресение Христово“ , с което ученичката е спечелила грамота и три книги: „Библия/Новият завет/”, „Среща с живота на свещеник Владимир Дойчев” и „Спасение в преразказ за деца”.

„Представете си празнично украсена трапеза с ароматно ухаещи козунаци и червени яйца. Досещате ли се за кой празник става дума? Разбира се, това е Великден! На този ден ние, българите, празнуваме Възкресението на Иисус Христос, който с цената на живота си е платил за греховете на хората. Това е един от любимите ми празници, защото имам възможност да прекарам време с приятелите и семейството си, с което приготвяме вкусни козунаци и боядисваме яйца за здраве. Това е моят весел празник!“

13342031_1282714505091049_2060467214_nМила Николова – VI а клас – III място /бронзов медал/ – Международен конкурс „Творчество без граници“ – колаж

и поощрителна награда от осми национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“  – компютърна рисунка

13296032_1282714501757716_328553096_nСветлозара Бончева III в клас– III място /бронзов медал/ – Международен конкурс „Творчество без граници“ – колаж

 

 

 

Тодор Георгиев XI а клас – I място /златен медал/ от осми национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“  – компютърна рисунка

 

 

20160510_114432

 

Миленка Стоева Милева –  Национален конкурс „Да пребъде хлябът“- класирана във втори етап  и получила грамота и медал

 

 

През месец март Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Горна Оряховица обяви конкурс за детско творчество на тема: Следването на любовта, приятелството и мечтите – щастие за всеки ден“. В него взеха участие ученици от ІХ, Х и ХІ клас.

 

Бояна Светлозарова Илиева от VІІІ а клас се класира на първо място в раздел литература.

Мирела Цветомирова Радева от ІХ б клас се класира на

второ място в раздел литература за написване на есе.

Ина Сашкова Димитрова от Х б клас се класира на

трето място в раздел литература.

 

 

 

 

Мартина Георгиева Милева от Х а клас завоюва първо място във Втория национален конкурс „Подавам ти ръка и заедно ще го направим“ в категория „Компютърна рисунка – Моята опорна точка“.

 

 

Наши ученици получиха грамоти за отлично представяне в олимпиадата по български език и литература – Тодор Георгиев Георгиев – ХІ а клас, Силвана Ахмедова Ахмедова и Елис Сезгинова Садъкова.

WP_20160329_002

Награда за училището от Съюза на математиците в България

12919432_1779149718970947_739341504_o 12919483_1779149712304281_674246474_o 12921974_1779149725637613_1584811030_oЦветомир Николаев Дрънкарев, 4.в клас, Първо място – Латиноамерикански танци в Пловдив с треньор г-жа Николинка Колева.

 

20160325_090106_800x450Наградените ученици от математическото състезание „Европейско кенгуру” – 19.03.2016 година

 1. Виктор Миленов Иванов – 2а клас 1-во място с преподавател – Славка Стефанова
 2. Кристияна Светославова Стоянова – 2а клас 1-во място с преподавател –Славка Стефанова
 3. Радостин Цвятков Байчев -1б клас 2-ро място с преподавател – Лидия Блажева
 4. Мартин Илиев Николов – 2а клас 2-ро място с преподавател – Славка Стефанова
 5. Йоана Миткова Дряновска – 3а клас 2-ро място с преподавател – Милена Иванова
 6. 20160325_090005_800x450Ивайло Светлозаров Стефанов – 2а клас 3-то място с преподавател-Славка Стефанова
 7. Ива Стефанова Стефанова – 2б клас 3-то място с преподавател – Йоланда Иванова
 8. Кристина Христофорова Койнакова – 2б клас 3-то място с преподавател – Йоланда Иванова
 9. Виктор Веселинов Веселинов – 5а клас 3-то място с преподавател –Мария Димитрова

Грамоти за достойно представяне получиха и учениците:

 1. Мартин Стелиянов Костадинов -1б
 2. Боряна Красимирова Петрова – 2б
 3. Александрина Юриева Йорданова – 2в
 4. Александра Атанасова Нямова – 3а
 5. Кристиян Димитров Атанасов – 3б
 6. Данаил Илиев Николов – 5а
 7. Борис Даниелов Иванов – 5а
 8. Полина Димитрова – 5а

20160322_105609_800x450През  месец  март  Регионален  инспекторат по  образование  и  Регионална  библиотека, гр. В. Търново  обявиха  конкурс  за  детско-юношеско творчество в областите литература и изобразително  изкуство  под  наслов „Моят  роден  град“  на  тема  „Бунтовният  Април – 1876“. В него  с  желание  и  ентусиазъм се включиха  учениците  от  шести  и  девети клас  под  ръководството  на  г-жа  Венета  Иванова, учител  по  български  език  и  литература.

На 18 март  в Регионалната народна библиотека тържествено  бяха  връчени наградите на класиралите се участници. В областта поезия първа награда за стихотворение получиха учениците Дейвид  Попов  от  шести  „а“  клас и  Мия  Момъкова  от  девети „б“ клас, а втора награда за разказ получи Мила Николова от шести „а“ клас. Със специалната награда за най-добър разказ бе  удостоена  ученичката  Мирела  Радева от девети „б“клас.

 12650503_10207698933047773_1265895941_nДецата от 3 и 4 клас бяха наградени с грамоти за достойно представяне в състезанието „Аз, природата и светът“ към Сдружението на българските начални учители. Снимки

12304351_1100741999950220_3627415033274741105_oСимона Димитрова Димитрова – V а клас – трето място в Балканско първенство  по таекуондо в Сърбия 12345679_10203863878397224_3921232527247704346_n

 

 

 

12387888_791677967626009_356557670_nРадостин Цвятков Байчев от 1б клас с награда от Коледното математическо състезание

IMG_20151214_115223Йоана Миткова Дряновска от ІІІ клас  – ІV място в Коледно математическо състезание

IMG_20151214_115110Петър Валентинов Патарински от V а клас  – VІІ място в Коледно математическо състезание

 

12367057_1085364711493743_816154424_n_640x480Достойно представяне на отборите по волейбол 5-7 клас в Общинско първенство от „Ученически игри 2016“ –  ll място.

Снимки

 

20151216_085457_1280x720Теодора Тодорова Несторова 11. б клас – трето място и Теодора Светославова Стефанова 12.б клас – поощрителна награда – раздел компютърна рисунка в трета възрастова група в десетото издание на Националния конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…“ към общински детски комплекс Варна.

Участие и достойно представяне в инициативата на РЗИ и Младежки дом гр. Горна Оряховица „Здравна въртележка“. Учениците защитиха знанията си в дискусии по четири важни за обществото здравни теми: тютюнопушене, СПИН, затлъстяване, хипертония.

12212487_1069415373088677_195278303_nПърво място на Общинското първенство по лека атлетика момичета V-Vll клас  и ІV място  момчета  V-Vll клас от „Ученически игри 2016“

DSC02273_800x600Образователни игри „Ние знаем как да бъдем здрави“, организирани от Община Горна Оряховица и Регионална здравна инспекция – Велико Търново – шестокласниците от СОУ „Георги Измирлиев” се представиха отлично в Празника на знанието, заемайки челните места.
12143137_1075397242493921_4559446058005260600_n

Даниел Кожухаров – ХІІ а клас – І място в Лекоатлетическия шосеен пробег-мемориал „Димитър Велиславов Димитров – МИКИ”, проведен на 10 октомври 2015 година

 

Учебна 2014/2015 година

12209212_945276858844044_1562198933_oТодор Георгиев – Ха клас – 1 място в Национален конкурс „Куба-далечна и близка“ мултимедийна презентация

 

 

IMG_20150419_124958Мартина Семова – лауреат на националната олимпиада по История и цивилизация

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Симеон Григоров – ІІ място на националната олимпиада по Химия и опазване на околната среда.

12212261_1078728078827000_1584146102_nСимеон Григоров – две поредни години (учебната 2013/2014 и учебната 2014/2015 година) призови места в националната олимпиада по Биология и здравно образование.

Виктория Христова – ІХ б клас – І място Национален конкурс „Подавам ти ръка заедно ще го направим“ и  ІІ място “Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България” в раздел компютърна рисунка

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Диляна Тончева -ХІ б клас – Втора награда в 18 Национален конкурс за литературно творчество и визуални изкуства „Любовта в нас“- раздел „Визуални компютърни изкуства“ трета възрастова група; Поощрителна награда в Национален конкурс за есе „Светлината в природата“; Призово място в конкурс „Асен Златаров- живот и дейност“, организиран от фондация „Вигория“.

Димитър Грозев – ХІ б клас – Първо място в Национален конкурс „Зелената планета 2015”, раздел I – „Природата – безценен дар, един за всички” – конкурс за социално-значими проекти.

12205046_945277708843959_2024841255_nМартина Милева – ІХ а клас – ІІ място Общински конкурс „Символите на града“ и поощрителна награда от Международен конкурс „Творчество без граници“ – компютръна рисунка

Ивон Дончева – Хб клас – ІІІ място – Общински конкурс „Символите на града“

Снежана Йонкова – ХІ а клас – ІІІ място /бронзов медал/ – Международен конкурс „Творчество без граници“ – компютръна рисунка и поощрителна награда в областен конкурс на РЗИ, РИО и Народна библиотека „П. Р. Славейков” – Велико Търново  на тема „Моята творба за живот без тютюн” – снимка.

DSC01505_800x600Образователни игри „Ние знаем как да бъдем здрави“, организирани от Община Горна Оряховица и Регионална здравна инспекция – Велико Търново – шестокласниците от СОУ „Георги Измирлиев” се представиха отлично в Празника на знанието, заемайки челните места.

Теодора Кирова /8.б клас/ – В Националния конкурс за поезия и проза „Христос возкресе – радост донесе“ за разказа си получи диплом и материална награда и в Националния конкурс за есе: „Светлината в природата“ – втора награда.

Мирела Радева /8.б клас/ – В  Националния литературен конкурс „По следите на едно писмо в бутилка“ /март 2015/ за своя разказ бе удостоена с грамота и много материални награди.

В Националния конкурс „Малкият принц“ Санита Куцарова /7.клас/ зае трето място.

В областния кръг на олимпиадата по български език и литература Ралица Димитрова получи най-много точки от седмокласниците в областта .

Победителите в конкурса за есе в чест на народните будители – Санита Куцарова, Калоян Панев и Кристиана Петкова /7.клас/, бяха наградени от кмета на община Горна Оряховица с грамоти и материални награди.

Награда от Общината получи и Ивет Кундевска /7 клас/ за есето си на тема: „Доброто в моя свят“.

Грамота  –  второ място в конкурса за мултимедийна презентация  на тема:  „Васил   Левски – в миналото и настоящето“ за Велимир Даскалов и Ралица Димитрова /7 клас/.

 

Учебна 2013/2014 година

01.11.2013 година – Награждаване на участниците в конкурс за есе на тема 1381303_4985665614211_854572107_n„Енергията на будителите – опора за бъдеще и мечти”, организиран от Община Горна Оряховица, посветен на народните будители.

Първо място в първа възрастова група – Наталия Андреева – VІІІб клас.home-7kk0EL-8vEOPE_3_b

Първо място във втора възрастова група  – Ивон Дончева – ІХ б клас.

Специалната наградаТодор Георгиев  – ІХ а клас.

1391960_760728547276845_843668315_nВиолета Светлозарова Баждарова – ІІІ място в ХV Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”

 Наталия Рачева Андреева  – Поощрителна награда за изработване на модел на Слънчева система в ХV Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”