Средно училище „Георги Измирлиев” участва в състезанието Spelling Bee 2017

Spelling-Bee-Logo-Full3

Средно училище „Георги Измирлиев” участва в състезанието Spelling Bee 2017

 Преслав Кушев от Va клас се класира на първо място в училищния кръг на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 1-ви март в Средно училище „Георги Измирлиев”,град Горна Оряховица. Училището взема участие за първи път тази година. Преслав спелува правилно думата tulip – лале и победи Росен Ангелов от VIIв клас, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 1 април 2017 г. в Ловеч. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 6 май 2017 в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 304 училища в страната  от 25 февруари  до 2 март 2017 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

 Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победители в миналогодишното състезание са  Никол Петрова от СОУ „Иван Вазов“ гр. Плевен и Владимир Живков от СОУ „Св. Кл. Охридски“, гр. Ловеч.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

Снимки