Дарителска акция

Новини

        Мария Балтаджиева и Камелия Радева, ученички от IX б клас в Средно училище „Георги Измирлиев“- град Горна Оряховица станаха инициаторки на кампания за събиране на средства за лечението на  13- годишната  Никол Георгиева от град Велико Търново. Момичето страда от тежко заболяване и сумата, необходима за лечението – 165 хиляди евро, е непосилна за  нейното семейството.

Мария Радева и Теодора Енева, ученички от същия клас, се включиха с направата и разпространението на флаери сред ученици и учители в училището, а преподавателката в начален етап Мария Николова, изработи кутия, в която да се събират средствата.

За около месец, посещавайки всички класове, периодично в часа на класа, Мария Балтаджиева, Диана Гецова и Натали Петкова, ученички от IX б клас, събраха сумата от 1000 лева.

      Група ученици от VIа клас, с класен ръководител Надка Долнооряхова, се включиха в благотворителната акция, като приготвиха вкусни сладкиши,  подпомогнати от своите родителите и ги продадоха  на  граждани от град Горна Оряховица. Събраните общо 100 лева, дариха на Никол.

Учениците от XIIб клас, с класен ръководител Марияна Кирова събраха 243 лева.

Така общата сума, събрана от учители и ученици от СУ „ Георги Измирлиев“ –  1351, 72 лева, беше преведена по сметката на Никол Георгиева за нейното лечение, с надеждата, че тя ще се излекува от коварната болест.