Работна среща от проект Е- Treasure „My Lovely Europe“, по Еразъм Плюс

Учители и ученици от  СУ „Георги Измирлиев“  взеха участие в работна среща от проект Е- Treasure „My Lovely Europe“, по Еразъм Плюс.

Светлозара Тинчева и Благовеста Кукова, заедно с Лиляна Йорданова и Денислава Цанова  от 8.а клас, прекараха седмица в град Яница, Гърция. В проекта участват представители на Полша, Гърция, Турция, Латвия, Португалия, Италия и България.  По време на престоя в южната ни съседката представителите на училището  представиха географското положение на България и историята на българския народ през вековете.

Благодарение на Проекта участниците имат възможност да разширят познанията си народите и страните от Европейския съюз. Да обогатят своя светоглед и да обменят професионален учителски опит. Учениците стават по- уверени в комуникацията си на английски език, тъй като имат възможност да го упражняват със свои връстници и разширяват общата си култура. През месец април предстои работна среща в Латвия.

Снимки

Ученици от VІІа клас на изложба

Изложбата „Жената, цветята и природата“ нареди в ХГ „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица бизнес дамата Петранка Новосад.

За да я видят, на място дойдоха учениците от  VІІа клас на СУ „Георги Измирлиев“ и още  много ценители на красотата.

Експозицията съдържа 80 платна, а поетичното и творчество бе представевно от заместник кмета на Община Горна Оряховица Йорданка Кушева. Словото й е кристално огледало на нейната богата и пъстра душа.

Учениците с интерес  разгледаха изложбата и се потопиха в творчеството на авторката.

Урок по родолюбие в VІІ клас

Учениците от седми клас в Средно училище „Георги Измирлиев“ отбелязаха 140-годишнината от Освобождението на България с „Урок по родолюбие“. С подкрепа на преподавателя  по история и цивилизация Рения Армянова, класните си ръководители и библиотекаря на училището Даниела Данкова учениците подготвиха и представиха презентации и филм. По интересен и увлекателен начин  проследиха хода на Руско-турската освободителна война. Разказаха с много чувства и емоция за участието на горнооряховчани във войната, за горнооряховското знаме и подписването на Санстефанския мирен договор, рецитираха стихотворения.

Снимки

Състезанието „Spelling Bee”

На 28.02.2018г. в нашето училище се проведе училищен кръг на състезанието „Spelling Bee”. В надпреварата участваха 22 ученици от IV до VI клас, които се състезаваха в пет кръга. Първо място зае Преслав Кушев от VІа клас, който за втора година печели състезанието, а на второ място е Майкъл Михайлов от Vв клас. Двамата участници преодоляха четирите кръга и премериха сили в оспорвана битка в пети кръг.

Двамата победители в училищен кръг ще участват в регионално състезание на 24. март в гр. Ловеч, а победителят на национален кръг участва в летен езиков лагер през юли.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години ще се състезават в 311 училища в страната  от 24 февруари  до 2 март 2018 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноемвриЦелта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

Снимки

Честит Трети март!

Галерия

Галерията съдържа 13 снимки.

По случай Трети март – Национален празник на България, учениците от Ателие по тъкачество по проект “Твоят час“ с ръководител Румяна Димитрова, като достойни потомци на героите от Освобождението изтъкаха българския  национален флаг. Така те осъществиха патриотичната инициатива  „Да съхраним … Има още