Какъв ще стана?

Учениците от І а клас, с класен ръководител г-жа Милена Иванова, работиха два учебни часа по проект „ Какъв ще стана” и показаха, че вече са се ориентирали за своите бъдещи професии.

В първия час на гости на първокласниците бяха представители на пожарната. Пожарникарите разказаха на учениците за ситуации, в които са спасявали хора и животни в беда. Показаха и част от оборудването си. Учениците имаха възможност да поставят дихателен апарат и каска.

През втория час на гости беше медицинско лице, което разказа на малките ученици как се справя в критични ситуации и как оказва първа помощ на пострадали. Първокласниците с желание се включиха в демонстрацията на различни видове превръзки и „поставяне на система”.

Първокласниците избраха своите бъдещи професии: лекари, учители, спасители, пожарникари  и полицаи.

Талантлива сладкарка направи сладки и почерпи целия клас.

Всички много се забавляваха.

Снимки

Съобщение

На фокус

Уважаеми родители,

Предстоящите родителски срещи ще се проведат по график както следва:

І – ІV клас – 20.02.2017 година (вторник) от 17,30 часа

V – VІІ клас – 21.02.2017 година (сряда) от 17,30 часа

VІІІ – ХІІ клас – 22.02.2017 година (четвъртък) от 17,30 часа

Учителите в СУ „Георги Измирлиев“ усвояват неформални методи на обучение

Преподаватели в начален, прогимназиален и гимназиален етап участваха в обучение за въвеждане на  неформални методи в часовете.

Обучението е част от програмата на проект „Разчупи формалното образование”, по програма „Еразъм+“ КА1, сектор „Училищно образование”.

Беше обяснена същността на неформалното образование, както и с какво то се отличава от формалното и аформалното образование, а също и неговите слаби и силни страни. Бяха представени различни методи за неформално образование. Учителите участваха активно в дейности по програмата, като показаха отлични умения за работа в екип и бързо вземане на решения.

Проектът „Разчупи формалното образование” беше разработен от екип учители от СУ„Георги Измирлиев“ и одобрен за финансиране от Центъра за развитие на човешките ресурси миналата година. Той е с продължителност 12 месеца и има за цел да повиши знанията и уменията на учителите за използване на неформални методи на обучение и да повиши мотивацията на учениците. Участниците в проекта ще се стремят да направят по-популярен този начин на преподаване и учене сред общността в региона и сред учители от цялата страна.

 

Презентация: http://prezi.com/pnyqseoehfvl/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

Снимки

Съобщение

На фокус

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

През 2018 година Ви предстои избор на училище за Вашето дете.

На 14 март 2018 г. В Конферентната зала на

СУ „Георги Измирлиев“, гр. Горна Оряховица

от 17.30 часа

ще се проведе информационна среща, на която Ви каним да се запознаете с нас, педагозите.

 

Училището ще предостави:

І. Информация за своята мисия, база, учители.

ІІ. Информация за прием на учениците в І клас за учебната 2018/2019 година

ОЧАКВАМЕ ВИ!

„Моето коледно послание към света“

Ученици от СУ „Георги Измирлиев“ участваха в конкурс „Моето коледно послание към света“, организиран от Община Горна Оряховица и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Участниците се състезаваха в два раздела и в различни възрастови категории.

Във втора възрастова група (V- VIII клас)на раздел „Литература“ са отличени Йоана Добрева (5.в клас) и Росица Йорданова (6.г клас). Двете възпитанички на училището участваха с разкази.

Деница Стоянова, ученичка от 11.а клас, се представи най- добре сред учениците от гимназиален етап и зае първо място.

В раздел „Изобразително изкуство“  Никол Влаева и Георги Миновски, ученици от 9.а клас, са отличени с първа и втора награда за своята възраст.

Призьорите получиха своите награди на официална церемония в Община Горна Оряховица.

По случай Коледните и новогодишните празници изявените ученици на СУ „Георги Измирлиев“ Ви желаят здраве, благоденствие и щастливи семейни моменти. Нека запазим човешката добрина и създадем един по- добър свят през 2018 година!

Празнична седмица в IV а клас

С много настроение започна празничната седмица (18-22 декември) в IV а клас с класен ръководител г-жа  Стефанова. Учениците „превърнаха“ часа по физическо възпитание и спорт в „Час на таланта“.  Публиката се наслади на два прекрасни танца, слушаха вицове и диалози на английски език. Наблюдаваха демонстрации по рисуване, хандбал, борба, таекуондо и акробатика.

Продължиха със „Забавен алманах“, в който участниците показаха знанията си по български език, математика, човекът и обществото. След оспорвана „битка“, бяха отличени и победителите. Всички получиха награда – коледни сладкиши, приготвени ръчно от родителите на четвъртокласниците, а вкусните рецепти помогнаха на компетентното жури, да излъчи победителя в конкурса „ Най-вкусен домашен сладкиш“.

Със забавни игри, четене на коледни произведения, размяна на подаръци, томбола и много настроение, децата изпращат отиващата си 2017 година и  желаят на всички ученици, учители и техните семейства ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ… и на забравяйте, че по Коледа стават чудеса!!!

Снимки

Национална седмица на четенето

Във връзка с провеждане на Национална седмица на четенето, в периода от 11 до 17 декември 2017 година, обявена от Мнистерството на образованието и науката, в библиотеката на училището учениците от ІІв клас, с класен ръководител Ива Куцарова, проведоха незабравим учебен час.

Урокът беше посветен на предстоящите Коледни и Новогодишни празници и най-вече на темата „Съществува ли Дядо Коледа?“.

Учениците разказваха за традициите и обичаите, които се изпълняват на тези празници, пяха песни и рецитираха стихотворения.

Заедно с майката на един от съучениците си, която беше гост на урока, прочетоха интересни приказки за коледарите, елхата, сурвакарите и подаръците.

Снимки