Обръщение на г-жа Криси Аврамова, директор на СУ „Георги ИЗМИРЛИЕВ“, по повод най-светлия български празник 24 май

На фокус

Честит празник на просветата и културата, на българската азбука, на светата писменост, скъпи колеги учители, мили ученици, творци и радетели на познанието! С българските букви, на светия Кирило-Методиев език Ви желая здраве, много нови върхове, които да изкачите, много нови светове, изпъстрени с цветовете на образованието и изкуствата, да посетите! С българската азбука нашият народ е благословен от Бог! Боговдъхновени са всички четящи, творящи и устремени към наука хора. Учителите са първи сред тях! Нека в днешния тържествен ден, независимо от мрака на хиляди неизвестности и заплахи, да прославим имената на Светите Равноапостоли! Няма такава друга азбука с кодирана вселенска мъдрост и изначални ценности като нашата, родната! Бъдете смели, назовавайте, говорете на български език. Обичайте и проектирайте мечтите си, окъпани в неговата светлина! Бъдете верни на българския род! Обичайте родителите и духовните си водачи – всички учители, които с търпение, обич и нежност са Ви подкрепили – от годините на детската неувереност до моментите на Вашия професионален избор и завършени нива на образование! Засадете една роза в душите си – розата на познанието! Нека тя да се разлиства и ухае под ежедневните Ви грижи! Така ще бъдете успешни и щастливи хора! Пожелавам го на всички – от бъдещите първокласници до скъпите ни абитуриенти! Бъдете силни, колеги! Вие сте пример! Вие сте будители – навсякъде и по всяко време! Радостен и благословен празник желая на всички българи!

Криси Аврамова Директор на СУ „Георги ИЗМИРЛИЕВ“

Благодарствен поздрав към управителя на дрогерия „Лековита билка“ – г-жа Катя Иванова

На фокус

Директорът на СУ „Георги Измирлиев“ – г-жа Криси Аврамова отправи благодарствен поздрав към управителя на дрогерия „Лековита билка“ – г-жа Катя Иванова, дългогодишен фармацевт, посветил голям дял от познанията и уменията си на билколечението. На 21 май г-жа Иванова отбеляза 5 г. от отварянето на новата билкова аптека и 36 години неуморен, хуманен, достоен труд в сферата на билковото дело. Срещите ни с г-жа Иванова винаги са сърдечни, познавателни, ободряващи, лекуващи духа и тялото. Тя е отзивчив партньор в инициативите на Гимназията, наш верен приятел, лечител, помогнал на безброй хора в региона, цялата страна и отвъд нейните граници. С дълбоко уважение, цветя и благодарствен адрес от името на директора, дрогерията и нейната живителна душа посетиха заместник-директорът Йорданка Кушева и главният учител Галина Иванова.

Има още

Сдружение „Човеколюбие” направи дарение за трима абитуриенти от СУ „Георги Измирлиев”

На фокус

В навечерието на 24 май трима абитуриенти от СУ „Георги Измирлиев” получиха финансова подкрепа от Сдружение „Човеколюбие”. По 150 лева връчи на зрелостниците председателят на Сдружението Неделчо Неделчев, като средствата са осигурени от спонсори. Дарителите са предложили на училищното ръководство да избере децата, които ще получат помощта. Това са Жулиета Цанева, Мартин Янакиев и Станислава Станчева от 12 „а” клас с класен Галина Кънчева. И тримата са много активни в училищния живот и смело се впускат в извънкласни дейности. Има още

НАГРАДИ „Млада Горна Оряховица“

На фокус

Честити награди „Млада Горна Оряховица“ в областта на спорта на нашите удивителни ученички Елина Хинкова от 8.а клас и Александра Нямова от 7.а клас на Средно училище „Георги ИЗМИРЛИЕВ“! Достойни, възхититeлни, упорити и отлично възпитани момичета!

Славея Семова е носител на годишната Измирлиевска награда

На фокус

Когато учителите казват с дълбоко уважение и обич: „Безценна си, момиче!“, нищо друго няма значение. Това е най-истинското признание! Успех в живота, защото в учението отдавна го имаш, мила наша Славея Семова! Ти си пример за светъл млад човек, смирен и скромен, упорит, последователен и прекрасно възпитан! Горди и щастливи сме с теб като достоен наследник на Измирлиевци!

Има още

„…и моите песни все ще се четат.“

На фокус

По инициатива на РУО – Велико Търново за обявяване на месец май – месец на образованието, културата и духовността, участници в Литературен клуб „Ние, четящите и творящите“ при Средно училище „Георги Измирлиев“- гр. Горна Оряховица препрочитат шедьоври на Патриарха на българската литература – Иван Вазов.

170 години от рождението на Вазов!

„Радини вълнения“
Драматизация по едноименната глава „Радини вълнения“ от романа “ Под игото“. За постановката участниците в клуба бяха удостоени с наградата „Млада Горна Оряховица“ – 2018 година и получиха специалната награда в Национален исторически конкурс „180 години от рождението на Васил Левски – 180 години безсмъртие“.

Славея Семова от XIб клас на СУ “Георги Измирлиев” продължава да бъде един от големите победители на нашето училище!

На фокус

Оказва се, че никакви извънредни обстоятелства не могат да спрат желанието за знания и проявата на големия хуманитарен талант, който слънчевото ни момиче носи в душата си.
Днес дойде новината, че Славея печели II място в трета възрастова група (15-18 години), раздел “Проза” от Националния литературен конкурс “Неразказани истории на един ловец на приключения”, Сливен, 2020 г. Това е още едно доказателство, че в Гимназията уменията на учениците се развиват с много постоянство и съпричастност от учителите в двата профила – „Чужди езици” и “„Природни науки”.
Благодарим ти, Славея! Ти си вдъхновение и пример! Пожелаваме ти здраве и още много успехи!
Можете да се запознаете с текста на разказа, ЛОВЕЦ-НА-ПРИКЛЮЧЕНИЯ , написан стилно от нашето “сребърно” момиче, както и да се информирате за статута на Националния конкурс.

Oбръщение от г-жа Аврамова към дванадесетокласниците

На фокус

Скъпи дванадесетокласници, прекрасни наши млади хора, Днес беше последният Ви учебен ден. Някак е странно…. Всички го знаем, но отново се сблъскаваме с онова чувство, което само учителите и учениците могат да изпитат в такъв момент! Не бързайте да се втурвате стремглаво в живота, скъпи наши пораснали момичета и момчета! Останете още няколко мига с разцъфналите си майски души в Гимназията, за да Ви разкажа една кратка приказка за щастието… Щастието, мили мои, се преживява по различни начини – така, както са различни хората. Не си мислете, че когато всичко около Вас е хубаво, дори идеално, вие сте хванали в шепи щастието. Ето, сега може би сте разочаровани от факта, че шумните празници са невъзможни на този етап, но….помислете! Радвайте се, че сте красиви и млади – това е щастие! Дръзки сте, нищо не ви боли – това е щастие! Приятелите са около вас – това е щастие! Когато сутрин станете, има на кого да разкажете своя сън или просто да дарите целувка на Ваш близък за „Добро утро!“ – това е щастие…. Ние все го търсим, все го чакаме, а то е около нас – различно, но истинско! Щастие е отсъствието на нещастие! Помислете върху тези думи и ако не точно сега, скоро ще ги разберете! А аз точно сега, в този момент и винаги Ви желая щастие и здраве, за да се радвате на успехи, на любов, на взаимност! Сега, летете, скъпи ученици, към нови хоризонти и мечти! Но се връщайте понякога във Вашето гнездо – СУ „Георги Измирлиев“!

С обич, Криси Аврамова – директор на СУ “Георги Измирлиев”

Прием в първи клас-актуално!!!

На фокус

Уважаеми родители на бъдещите първокласници в СУ „Георги ИЗМИРЛИЕВ“, Линкът, водещ към платформата за прием на деца в първи клас в общинските училища на Горна Оряховица, ще бъде активен за подаване на заявления от 10,00 ч. на 12.05.2020 г.

Регистрацията на първокласниците може да направите:

  • на сайта на Община Горна Оряховица www.g-oryahovica.bg, в раздел „За граждани“, секция „Образование“
  • или да последвате линка, водещ към платформата: https://priem1class.g-oryahovica.org:89/