4.б клас на гости на детска градина „Детски Свят“

На 11.03.2019г. учениците от 4.б клас, с класен ръководител Лидия Блажева, гостуваха в детска градина „Детски Свят“, кв. Калтинец. Четвъртокласниците дариха дрехи,обувки, играчки и игри на малчуганите. Госпожа Бошнакова  разказа, че градината е седмична и доста от семействата на децата са в затруднено положение. Тя връчи грамоти на всички ученици и изказа своята благодарност на децата и техните семейства за добрината и съпричастността.

Снимки

Съвместна проектна дейност между Средно училище „Георги Измирлиев“ и детските градини в град Горна Оряховица

От началото на учебната година Гимназията и детските градини в Община Горна Оряховица започнаха съвместна екипна работа.

С поредица дейности образователните институции отбелязаха християнски празници, проведоха съвместни учебни часове и  благотворителни кампании.

Кулминация на съвместното сътрудничество станаха тържествата, организирани по случай Денят на Освобождението на България – Трети март.

На 6. март учениците от СУ „Георги Измирлиев“ и малчуганите  ДГ „Елена Грънчарова“ проведоха общо тържество, в което малките деца  пяха и танцуваха пред  гостите – учители,  родители и ученици. Като подарък получиха  гривна – трибагреник и историческа карта на България, ръчно изработени от по-големите им приятели, учениците от четвърти клас.

На следващият ден 7. март  училището беше домакин на поредно съвместно тържество с децата от ДГ „Щастливо детство“.

Със своите изпълнения и  кръшното българско хоро,  децата допринесоха за празничното настроение и припомниха, че Родината е свята и всички ние трябва да я носим в сърцата си!

Снимки

Математически успех

На областния кръг на олимпиадата по математика достойно ни представиха: Виктор Иванов, Ивайло Стефанов – V а клас; Ива Стефанова – V б клас; Петър Енчев – V г клас и Йоана Дряновска – VІ а клас. Браво на децата! Пожелаваме им успех във всяко тяхно начинание!

Първомартенско посещение на І б клас в ДГ „Щастливо детство“

Малките ученици от І б клас посетиха ДГ „Щастливо детство“ и поздравиха учителите и децата от група „Буратино“ за  най-българския празник Баба Марта. Много от първокласниците са завършили тази детска градина и се радваха да видят отново своите бивши учителки. Учениците бяха посрещнати от  Директорката  г – жа  Петковска  и  от  г – жа  Димова, учител на група „Буратино“.  Бяха подготвили кратка програма, която съдържаше тематични песни и стихотворения, които представиха с чувство и артистичност. Подариха на децата и учителките мартеници, изработени с тяхно участие. Децата от групата много се зарадваха и също поздравиха гостите с песен и им подариха щъркелчета – символ на пролетта. Като добри домакини почерпиха своите гости с лакомства. Учителките се зарадваха на промяната в своите доскорошни възпитаници и им пожелаха да са все така добри и ученолюбиви. На сбогуване си пожелаха още такива срещи.

Снимки

Кът за отдих в І б клас

За учениците от І б клас дните, прекарани в училище вече са много по-забавни. По идея  на  техните  учители: г-жа Иванова  и  г-жа  Белинова  и  със  съгласието и  участието  на  родителите  им, имат в класната  стая  кът  за  отдих. Там  си  почиват, четат  книжки, говорят  си. Това  прави  техните  дни  много  по-забавни  и  ползотворни.

Снимки

СУ ”Георги Измирлиев” участва в състезанието Spelling Bee 2019

СУ ”Георги Измирлиев” вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Микаела Михайлова се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 27.02.2019 в СУ ”Георги Измирлиев”, гр. Горна Оряховица. Микаела Михайлова от пети „Б” клас спелува правилно думата “label” и победи Андриан Панев от пети „А” клас, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе през м. март, 2019 г. във Велико Търново. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София.

  Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Снимки

 

Бинарен урок

На 26.02.2019 г. в СУ „Георги Измирлиев” се проведе бинарен урок по география и икономика тема „Виртуален магазин – произведено в Северна Америка” и изобразително изкуство на тема „Лого”.

Учениците от 6.в клас, под ръководството и с помощта на своите учители – г-жа Санка Аврамова и д-р Димо Иванов, представиха пред г-жа Криси Аврамова – директор на училището, уменията си да работят в екип. Урокът започна с разделянето на учениците на 4 групи, припомняне на основните понятия, които са необходими за формиране на ключовите компетентности и междупредметните връзки.

Учителката по география и икономика представи съветите и стъпките на специалистите за създаване на виртуален магазин. Учителят по изобразително изкуство показа на интерактивната дъска и обясни на децата как да изработят лого на своите фирми /онлайн магазини/.

Шестокласниците имаха възможност да работят по групи, да изработят лого и реклами на стоките и да представят своите решения. Всяка група показа знания, умения, диалог, толерантност, учтивост и активност.

Госпожа Криси Аврамова благодари на учениците и учителите за урока и идеята за провеждането му.

Най-хубавото от всичко бяха усмихнатите лица на децата и желанието за още такива уроци.

С розова тениска против насилието

Облечени с розови тениски, учениците от СУ ”Георги Измирлиев” се обявиха против насилието в училище.

„Денят на розовата фланелка” е международен ден за борба с тормоза в училище. Всяка последна сряда от февруари участниците носят розово, за да изразят своята позиция против насилието и тормоза в училище.

Инициативата вече има традиции в Гимназията. Тази година денят на розовата фланелка беше организиран от ученици от десети „А”. Облечени в розово, младежите закичваха всеки в училище с розово сърце и подаряваха пожелания за доброта. Учениците изнесоха лекция в Конферентна зала на училището, където гости бяха ученици и учители от СУ ”Георги Измирлиев”. Беше показан и филм против насилието, направен от десетокласниците.

Организаторите на Денят на розовата фланелка в Гимназията вече втора година работят по проект „Как да предотвратим насилието в училище” по  Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм Плюс“. Те участваха активно и в заключителната среща на кампанията „Бъди активен, не бъди агресивен”, проведена през ноември в  СУ ”Георги Измирлиев” с гост Станка Златева, Европейска и световна шампионка по борба.

Снимки

Четвъртокласници от СУ „Георги Измирлиев“ и децата от ЦДГ „Ален мак“ отпразнуваха настъпването на Баба Марта и пролетта

Четвъртокласници от Средно училище „Георги Измирлиев“-град Горна Оряховица, с класен ръководител Мария Николова гостуваха на  децата от ЦДГ „Ален мак“ и заедно отпразнуваха настъпването на Баба Марта и  пролетта.

     Специално изработени в часовете по приложни изкуства картички, получиха бъдещите първоскласници. А след това  гледаха с голям  интерес двете драматизации, които им представиха техните по- големи приятели – „Приказка за цветовете и приятелството“ и „Легенда за мартеничката“.

     Децата от предучилищната група от своя страна се  представиха с първомартенска сценка.

     В края на тържеството играта с балони им донесе много смях и веселие и в края на този малък празник се разделиха като приятели, като си пожелаха нови срещи и забавления.

Снимки

Изложба в памет на Васил Левски

С изложба, посветена на Васил Левски, учениците от групите на целодневна организация отбелязаха 146-годишнината от гибелта му.
Децата почетоха делото на Апостола, като изработиха графични и живописни портрети, информационни табла и лапбук папки.
Творчеството на учениците може да бъде разгледано в периода 18.02 – 22.02. 2019г. във фоайето на СУ ,,Г. Измирлиев“.

Снимки