Гимназията откри новата 2021-2022 година с вяра и надежда в стойностното образование

На фокус

„Крила имат само тия, дето сърце им иска да лети!“.

Тези думи на мъдреца Хайтов днес се четяха в очите на учителите, учениците и родителите. СУ „Георги Измирлиев“ посрещна своите питомци с обновена външна и вътрешна среда, с нова и единствена по рода си в региона площадка по безопасност на движението. Разбира се, най-голямата ценност са учениците, на които директорът Криси Аврамова пожела здраве, много успехи, изяви и творчество. Благословията да си учител в приветственото си слово подчерта заместник-областният управител Габриела Шилкова. Тя с радост и гордост сподели, че 12 години от нейния живот са преминали под знака на знанието и щастието в нашето училище. Затова с трепет прегърна знамето с лика на Георги Измирлиев. Другите гости на празничното откриване на учебната година бяха заместник-кметовете на Община Горна Оряховица Стефчо Алипиев и Григор Минков. Г-н Алипиев връчи поздравителен адрес от кмета на общината. Общински съвет Горна Оряховица беше представен от Йорданка Кушева, която е учител и четвърто поколение потомък на училищната общност. Думите в този ден не бива да са безкрайни, защото емоцията и обичта, енергията и вярата в светлината на науката доминират. На добър час, ученици, учители, колеги, родители, приятели и партньори!

Водосветът на Кръстовден стана традиция в нашето училище

На фокус

 

 

 

 

Въздвижението на светия и благотворящ кръст донесе нотки празнично настроение в иначе делничните приготовления за новата учебна година. Отец Зоран Мамучевски отслужи водосвет за здраве и успехи на учителите, учениците, персонала и родителите на СУ „Георги Измирлиев“. Инициативата в прослава на нашия Бог стана традиция в Гимназията. В словото си след водосвета отец Зоран припомни основните християнски добродетели и говори за безкрайната божествена любов, която в днешно време сякаш убягва в съвременното общество вместо да тържествува. Дано укрепва вярата в доброто, да бъдат благодатни човешките взаимоотношения, да се основават на обич и уважение. Всички присъстващи изразиха надежда за една по-добра, повече присъствена и вдъхновяваща за напредък в знанията учебна година.

 

Откриване на учебната година-график

На фокус

 

На основание чл.259, ал.1 от Закона за предучилищното и училищното образование и заповед № РД09-2040/10.09.2021 г.  на министъра на образованието и науката относно откриване на учебната година

О П Р Е Д Е Л Я М:

  1. Откриването на учебната година да стане тържествено и официално при спазване на Насоките за обучение и действие в условията на извънредна епидемична обстановка като то е по различно време и място по приложения график:

 

Клас Място час вход
1 клас Училищен двор и класни стаи 9.00-10.00 Главен вход

Класни стаи

2 клас Класни стаи 9.30 Северен вход

Класни стаи

3 клас Класни стаи 9.30 Източен вход

Класни стаи

4 клас Класни стаи 9.30 Източен вход

Класни стаи

5 клас Училищен двор 9.00-10.00 Южен вход

Класни стаи

6 клас Класни стаи 10.30 Южен вход

Класни стаи

7 клас Класни стаи 10.30 Южен вход класни стаи
8 клас Училищен двор 9.00-10.00 Главен вход

Класни стаи

9 клас Класни стаи 11.00 Западен вход

Класни стаи

10 клас Класни стаи 11.00  Западен вход

Класни стаи

11 клас Класни стаи 11.00  Западен вход

Класни стаи

12 клас Класни стаи 11.00  Западен вход

Класни стаи

2. Обособява се зона за родителите на учениците от Iклас на местата със седалки на училищния двор.

3.Присъствено откриване е само за I,  V и  VIII клас.

Настоящата заповед да се сведе до знанието на учителите, на учениците и на родителите    чрез електронния дневник на училището за сведение и изпълнение.

Контрол по изпълнение на заповедта ще упражнявам лично.

 

Криси Аврамова

Директор на Средно училище „Георги Измирлиев“,

 Горна Оряховица

 

СУ „Георги Измирлиев“ организира борса за учебници

На фокус

Преди началото на новата учебна година СУ „Георги Измирлиев“ организира борса за употребявани учебници, използвани от учениците от осми до дванадесети клас.

Борсата ще бъде организирана в помощ на учениците от всички средни училища и професионални гимназии на територията на град Горна Оряховица, а инициативата е на Обществения съвет при СУ „Георги Измирлиев“

Датите са 10.09.2021 и 13.09.2021 г. от 11.00 ч. в СУ „Георги Измирлиев“.

Ще бъдат спазени противоепидемичните мерки за обща сигурност.

Родителски срещи за предстоящата 2021/2022 учебна година

На фокус

Уважаеми родители,

 

Информираме Ви, че родителските срещи ще бъдат проведени по следния график:

 

  • 7 септември 2021 г. (вторник), от 17,30 часа – I-IV класове;
  • 8 септември 2021 г. (сряда), от 17,30 часа – V-VII класове;
  • 9 септември 2021 г. (четвъртък), от 17,30 часа – VIII-XII класове.

 

Родителските срещи ще бъдат по класни стаи.

Разпределението на класните стаи можете да видите тук  или оповестени на централния вход „Север“ на СУ „Георги Измирлиев“

 

 

Криси Аврамова

Директор на СУ „Георги Измирлиев“

Морски лагер – Приморско 2021 г.

На фокус

Учениците от СУ „Георги Измирлиев“ участваха в седемдневен лагер на море, ситуиран в еко-селище „Родни простори“ – Приморско.
На 13.07.2021 г. сборната група отпътува за морето, като по път не пропуснаха да се повозят на корабче по река Ропотамо. Ежедневието им включваше много забавления. На плажа играеха волейбол, състезаваха се в щафетни игри, танцуваха зумба. Във ваканционния център имаха на разположение плувен басейн, спортна площадка, лятно кино и целодневна анимация. Вечерите бяха запълнени с музика и танци. Проведе се и конкурс „Мис и Мистър лагер Приморско 2021 г.“. Учениците се насладиха на забавленията и атракциите на градовете Приморско и Китен.

Желаем щастливо лято на всички!

Едно дългоочаквано завръщане

На фокус

Тя е доц. д-р инж. Татяна Йончева, научен секретар на Института по лозарство и винарство – град Плевен. Безкрайно светла душа, благородна и посветена на науката. Прекрасен човек и приятел. Успял в професионалната си реализация Измирлиевец.

През 1993 г. СУ „Георги Измирлиев“ я изпраща по широките житейски пътеки. След 12 години в училище Таня е абитуриентка. Започват години на усилено учене, кариера, научна работа… И така до днес, когато доц. Йончева сбъдна своята мечта да се върне в любимото училище. Бяхме много развълнувани – особено тя. Съученички сме от паралелката в гимназиален етап с разширено изучаване на химия и биология.

Таня сподели, че с години е мечтала за това завръщане. Посети класните ни стаи, тематичните кабинети по литература, география, технологичния кабинет, обновените спортни площадки. И нахлуха спомени, съпроводени с много усмивки.

Доц. Татяна Йончева предаде специални поздрави за директора г-жа Криси Аврамова. Изрази възхищение от отличните условия за учене и труд. Отправи покана към главния учител г-жа Галина Иванова и гимназистите в профил „Природни науки“ да посетят Института по лозарство и винарство в град Плевен с оглед на тяхното кариерно ориентиране. И беше хубаво, лятно,  истинско!

16

Математическо състезание „Математиката – лесна, даже интересна“ – весел завършек на юнските занимания по интереси в Гимназията

На фокус

След месеци обучение в електронна среда, с поглед, вперен в  мониторите, учениците от шестите класове с преподаватели Мария Димитрова и Надка Долнооряхова приеха предизвикателството да премерят сили в нетрадиционна надпревара по математика. Те показаха знания, умения и компетентности в решаване на практически задачи. С удоволствие и много слънчево настроение състезанието “Математиката – лесна, даже интересна“ беше открито от директора на училището г-жа Криси Аврамова.

Класовете бяха разделени в четири отбора по пет човека. Всеки отбор реши по три практически задачи от измерване и изчисляване периметър, лице на повърхнина, обем на геометрични фигури и тела. За целта използваха очертанията на баскетболните игрища и изработените от тях през годината модели на различни геометрични тела. Водещият на състезанието  Петър Патарински, ученик от 10.б клас, забавляваше публиката с интересни и забавни логически задачи. Безпристрастно жури на състезанието бяха учителите Росица Христова и Елена Хинкова, учители по математика.

След оспорвана битка, г-жа Криси Аврамова обяви класирането и лично награди участниците. Отборите получиха грамоти и сладки награди. Всички бяха щастливи от чудесните преживявания. За  финал на математическия празник си пожелаха весела ваканция.

 

Екип от СУ „Георги Измирлиев“ успешно приключи дейностите по проект „Културните институции като образователна среда“

Екип от учители и ученици на СУ „Георги Измирлиев“ успешно приключи дейностите по НП на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“, проект „Осигуряване на съвременна образователна среда. Обучение в културните институции“.

На 21 юни 2021 г., през най-дългия ден от годината, в самото начало на лятото, с учениците от 7.а и 7.б класове от СУ „Георги Измирлиев“, заместник-директора Йорданка Кушева, колегите учители Милена Минчева, Мария Алипиева, Явор Генов и Любомир Стоев реализираха няколко дейности по проекта. Поднесоха цветя пред паметника на Светите равноапостоли Кирил и Методий в единствения в света музей на българската азбука – Двор на Кирилицата, първопрестолна Плиска, а след това и в Алеята на писателите. Г-жа Йорданка Кушева и г-жа Мария Алипиева проведоха  изнесени часове по литература, заложени в програмата на проекта, спечелен чрез екипна работа с по-горе назованите колеги учители още през 2020 г.

В края на същата пъстра откъм събитийност седмица, в горещото петъчно утро на 25-тия ден от юни, с учениците от 7.а и 7.б класове от СУ „Георги Измирлиев“, колегите от екипа на проекта се поклониха в Боянската църква. Г-жа Милена Минчева и г-н Явор Генов проведоха изнесени часове по история и цивилизации в двора на Боянската обител и в Националния исторически музей – София.

Екипът е удовлетворен, че въпреки смяната на дати предвид пандемичните обстоятелства, успя поетапно да реализира дейностите, свързани с културно-просветните области. Определено, часовете на открито, в културните институции въздействат благотворно на възприятията на учениците, а те създават трайни, светли спомени.

 

Тържеството на малките абитуриенти – седмокласниците

На фокус

 

Само няколко часа след първоюлския изгрев, в първия ден на лятната ваканция, дворът на СУ „Георги Измирлиев“ се изпълни с радостен смях. Деветдесет и седем седмокласници от четири паралелки тържествено получиха свидетелствата си за завършено основно образование.
Нашите ученици показаха много добра подготовка на националните външни оценявания по български език и литература, и по математика, като се представиха с постижения над средното за страната ниво.
Директорът г-жа Аврамова, техните класни ръководители – г-н Явор Генов, г-жа Милена Минчева, г-н Аспарух Костов, г-жа Кремена Янкова и учителите отново бяха заедно с пожелания за здраве и успехи след една трудна учебна година поради пандемичната обстановка и продължителните периоди на обучение от разстояние в електронна среда.
И все пак светлината на знанието е непобедима! На добър час, прекрасни момичета и момчета! Весела и щастлива ваканция!