Родителска среща I клас

На фокус

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА БЪДЕЩИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ,

 На 24.06.2021г. в СУ“Георги Измирлиев“ ще се проведе родителска среща от 17,30 в часа по класове:

I“а“ клас – класен ръководител:  Милена Иванова

I“б“ клас – класен ръководител:  Валентина  Стоева

I“в“ клас – класен ръководител:  Мая Иванова

I“г“ клас –  класен ръководител:  Блажо Блажев

На срещата ще бъдат раздадени служебни бележки, с които да удостоверите пред Агенция за социално подпомагане, че децата ви са записани в училището и от 15.09.2021г. ще бъдат наши ученици.

Ръковдството на СУ“Георги Измирлиев“

РУО – Велико Търново отличи екипна работа на ученици и учители

На фокус

 

            РУО – Велико Търново отличи екипната работа на ученици и учители от СУ „Георги Измирлиев“. Във връзка с обявения културно-образователен формат от областната образователна институция „Май – месец на образованието“, нашите учители по история и цивилизации Явор Генов, по изобразително изкуство д-р Димо Иванов, по български език и литература – Росица Иванова, Марияна Кирилова, Светла Димитрова, Мария Алипиева и Мария Трифонова, колегите учители от начален етап Йоланда Иванова и Марийка Парашкевова, Кремена Енчева и Силвия Стойнева и техните ученици получиха благодарност за разнообразните инициативи, с които училището се представи достойно.

Надежда Стайкова от 10.б клас участва с видео по модул „Великите пълководци и стратези“. Петър Патарински, Емил Кълчишков и Александрос Дуро от същия клас екипно изготвиха презентация „Братята Вазови“. Мартина Димитрова от 7.б клас презентира делото на ген. Георги Тодоров, героите от Руско-турската война и от Балканските войни. Нейната съученичка от Микаела Михайлова представи своята гледна точка за генералите Стилиян Ковачев, Димитър Добрев, Георги Вазов. Екип от 6.г клас изготви и представи презентация за величието на цар Калоян. Също екипи от петокласници и шестокласници нарисуваха уникални стилизирани букви.

Много ученици от прогимназиален и гимназиален етап се включиха с разкази в модул „Буквите разказват“ и есета „Събуждащият книги събужда светове“.

Най-малките Измирлиевци  се включиха в Маратона на четенето с изразителни изпълнения на откъси от творби на българските класици.

Ръководството на Гимназията изказва благодарност на всички участници!

В Горна Оряховица откриха паметна плоча на военния летец Петър Бочев

На фокус

Паметна плоча на военния летец Петър Бочев бе открита в Горна Оряховица в Алеята на българския войн. Инициативата е на общинската структура на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
Петър Бочев е един от двамата въздушни асове наред със Стоян Стоянов. Само те двамата имат по 5 свалени вражески самолета. Поручик Бочев е най-резултатния пилот в историята на българската бойна авиация, като от 10 боя има 13 победи. Виж още…

Когато училището вдъхновява, учениците са озарени…

На фокус

Г-н Явор Генов и прекрасният 7.а клас на Гимназията

Забавно и интересно е в лятната академия на СУ“ Георги Измирлиев“

На фокус

Малките любознайковци от трети клас се срещнаха с горнооряховската поетеса Таня Мезева. Тя им разказа за себе си, прочете им стихотворни легенди от новоиздадената си книга.

Децата също прочетоха сътворени  от тях творби и любими стихотворения, обсипаха авторката с много въпроси, научиха интересни неща.

Директорът на училището, г-жа Криси Аврамова благодари на Таня Мезева за отделеното време и за интересната среща, а поетесата от своя страна подари на училищната библиотека четири от своите книги, едната от които е последно написаната „Шевици от раклата“.

Благодарим Ви за гостуването, Таня Мезева!

 

За втори път Дениз Ахмедов е национален шампион през 2021 година

На фокус

Нашият малък голям шампион по борба Дениз Сезгинов Ахмедов, ученик от 4.“г“ клас,  ни зарадва за втори път през тази година.

На 11 юни 2021 г. той е абсолютен победител, удостоен със златен медал и приз „Хари Стоев“ от националния шампионат, носещ името на легендарния спортист. Дениз печели оспорваното състезание в категория до 35 кг., свободен стил. Треньорът, който шлифова победители като нашето момче, е Николай Ганев.

Днес директорът г-жа Криси Аврамова поздрави Дениз в присъствието на неговия класен ръководител г-н Блажо Блажев и пожела здраве и още по-големи успехи на момчето. След това златният Дениз победно вдигна купата на победител за радост на ученици и учители.

Новината е повече от добра, защото друг златен медалист от престижния национален форум по борба е Теодор Цветомиров Старирадев, също ученик от 4.“г“ клас. Той печели златото в категория до 53 кг., свободен стил.

Браво, момчета! Вие сте наша гордост и надежда! Продължавайте да побеждавате, да покорявате нови върхове както в спорта, така и в науките!

Годишни награди на Сдружението на българските начални учители

На фокус

 

 

            През учебната 2020/2021 година бяха проведени шест състезания на национално ниво, организирани от Сдружението на българските начални учители. Те са: „Аз рисувам“, Аз и знанието“, „Аз, природата и светът“, „Аз и числата“, „Аз и буквите“, „Аз общувам с Европа“. До финалния кръг достигнаха само ученици от начален етап, които  имат максимален брой точки – петдесет – от всички състезания. Крайният резултат от проведеното финално състезание за СУ „Георги Измирлиев“ е отличен: 22 златни медалисти и 7 – сребърни. Учениците са основно от третите и четвъртите класове с класни ръководители: Милена Иванова, Мая Иванова, Валентина Стоева, Йоланда Иванова, Славка Стефанова и  Полина Русева.

Днес директорът на Гимназията г-жа Криси Аврамова тържествено връчи златните и сребърните медали на учениците с пожелания за здраве и още по-големи успехи през следващата учебна година.

Нашите златни и сребърни любознайковци са учениците от:

III „а“ клас – Борил Пламенов Генчев, Виктор Райчев Стойнов, Габриела Юлиянова Петрова, Димитър Ивайлов Димитров, Кристина Дилянова Колева;

III „б“ клас – Диляна Радославова Димова, Ивет Маринова Стоева, Кристина Тихомирова Йорданова, Мариам Кирилова Кирилова, Борис Чавдаров Василев, Сияна Тихомирова Йосифова, Николета Димитрова Иванова;

III „г“ клас –  Александър Стефанов Тусчиев, Велизара Викторова Цветкова, Мария Илиянова Стоева, Мартина Бориславова Байчева, Сияна Ясенова Николова;

IV „а“ клас – Ан-Реджина Пламенова Кушева, Антоанета Момчилова Момчилова, Веселина Веселинова Велчева, Елина Красимирова Филипова, Йордан Стаменов Стаменов, Рая Розинова Трифонова, Стефани Светлозарова Лесичкова, Яница Николова Йорданова;

IV „б“ клас – Филип Стефанов Велков, Ивайла Василева Вълкова;

IV „в“ клас – Калоян Добромиров Добрев, Карина Павлинова Генчева.

Благодарим за старанието и усърдието при овладяване на знания от всички страни в училищната общност – учители, ученици, родители!

 

Отзвук от Spelling Bee

На фокус

Spelling Bee, освен отговорно и доста трудно състезание по езика на Шекспир, е и изкуство, формира особен вид възпитателна естетика.

В подкрепа на съждението са отново радостни новини, свързани с нашите ученици – участници в образователния форум. Павел Тодоров от II “а“ клас, Елица Димитрова, Анета Николова,  Арианна Пападопулу от IV „в“ клас участваха в конкурс за участниците в състезанията Spelling Bee и Spelling Bee Junior в рамките на кампанията BEEcause we need them / “Пчелите-защото се нуждаем от тях“ / и получиха награди и грамоти в категория „Изкуство“. Бяха си направили костюми на пчелички от рециклирани материали, с които дефилираха преди състезанието и обявиха откриването му.

Специални поздрави за креативността, деца!

 

 

Лятната академия продължава с разнообразни занимания

На фокус

Учениците от 3.а клас проведоха незабравим час в училищната библиотека. Това е част от заниманията, които децата провеждат в новооткритата лятна академия.

С подарък, направен специално за библиотеката – глава на цар с маска, изработен от тях в часа по технологии, децата украсиха царството на книгите.

Всички носеха любимите си книжки и в надпревара четяха откъси от тях, разказваха за героите, които харесват, пяха песни и се забавляваха.

Научиха и много нови неща- как са подредени книгите в библиотеката, видяха най- старите книги от първото десетилетие на XX век, разгледаха свещената книгата на християните – Библията.

След това нарисуваха кориците на книжките, които най-много харесват и оформиха табло. Вдъхновени от посещението си в училищната библиотека, третокласниците, с класен ръководител г-жа Славка Стефанова взеха спонтанно решение да подарят седем детски книги за училищната библиотека. Заглавията са от списъка от книги, които учениците от трети клас трябва да прочетат през лятната ваканция.

Това е поредно дарение на малчуганите. Само преди една година те дариха „Пари вместо букети“ на болницата в града, включиха се в акцията „Капачки за бъдеще“ и много други инициативи.

Благодарим ви за родолюбивия жест,  скъпи деца!

Нека да има повече грамотни хора, които да обичат книгата и четенето!