Детско полицейско управление в СОУ „Георги Измирлиев”

Детско полицейско управление има от днес в СОУ „Георги Измирлиев”. Програмата стартира в 199 училища в цялата страна по инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, създадена със заповед на главния секретар на МВР гл. комисар Георги Костов. За период от две години в нея са заложени теми, методически разработени от представители на МВР, Министерство на образованието и науката, Министерство на IMG_6954_800x600правосъдието, Български младежки червен кръст, Българска православна църква и Български туристически съюз. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита, безопасност на движението по пътищата, на долекарска помощ, децата да получат съответните умения. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиални класове.

IMG_6977_800x600           За реализиране на съвместната дейност със структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна помощ”, Криминална полиция, БЧК, БТС и други партньори от страната, днес бе подписано Споразумение за изпълнение на програмата.

Детското полицейско управление се сформира във втори „в” клас, с класен ръководител госпожа Светлана Тончева.

IMG_6990_800x600         Гости на тържественото откриване бяха: главен инспектор Павлин Лазаров – началник на РУ – Горна Оряховица, старши инспектор Константин Константинов – началник група Териториална полиция, старши инспектор Валери Великов – заместник – началник на РПБЗН, Йордан Йорданов – експерт управление при кризи, отбранителна мобилизационна подготовка и защита на населението, Румяна Матеева – главен експерт по образованието при Община Горна Оряховица, инспектори от Детска педагогическа стая Теодор Кръстев и Елена Парадова.

Директорът на училището Криси Аврамова пожела „На добър час” на новия проект, а на участниците в него да научат много през тези две години, да се забавляват и да бъдат наистина едно истинско детско полицейско управление.

Снимки 

Най-дългата рисунка

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, учениците от СОУ „Г. Измирлиев“ изработиха най-дългата рисунка – 51м, посветена на Светите братя Кирил и Методий, на буквите, 24 май, училището, книгите. В изработването на рисунката участваха всички ученици от І-ви до ХІІ-ти клас.