ПОКАНА ДО РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ X И XІ КЛАС

 Уважаеми родители, във връзка с провеждане на държавните зрелостни изпити през м.май 2017 г., Ви уведомяваме, че съгласно чл.29 от Наредба № 3 за организацията и превеждането на държавните зрелостни изпити ИМАТЕ ПРАВО да присъствате като наблюдатели до 3 представители на родителите в училището, където се провежда държавния зрелостен изпит.

Нямат право да бъдат наблюдатели:

1.родители на зрелостници;

2.лица, извършващи образователни услуги на зрелостници;

3.лица със завършено висше образование по специалност от професионалното направление, съответстващо на учебния предмет;

Липсата на изброените обстоятелства се удостоверява с декларация по образец.

Представители на родителите имат следните права:

1.да присъстват при подготовката на изпитните зали преди началото на ДЗИ;

2.да присъстват на разпределението на квесторите по зали и коридори и при представяне на списъка на зрелостниците в съответната зала, изпитните материали, помощните материали, консумативите и документите по съответния учебен предмет или цикъл от учебни предмети;

3.да присъстват при допускане на зрелостниците в сградата на училището;

4.да присъстват при осъществяване на видеонаблюдението;

5.да наблюдават работата на квесторите по коридорите;

6.да присъстват при предаване от квесторите на директора на съответното училище на протоколите за провеждане на ДЗИ и изпитните работи на явилите се зрелостници, както и на изпитните комплекти и помощни материали на неявилите се зрелостници;

7.да подават сигнали при нарушения на условията и реда за провеждане на ДЗИ до директора на училището или до началника на РУО гр.Велико Търново;

Представителите на родителите нямат право на достъп до изпитните материали и до изпитните зали по време на провеждане на ДЗИ.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

ИМАТЕ ПРАВО ДА ЗАЯВИТЕ ЖЕЛАНИЕТО СИ ДА ПРИСЪТВАТЕ КАТО НАБЛЮДАТЕЛИ НА ПРОВЕЖДАНИТЕ ДЗИ  В   СРОК ДО 18 АПРИЛ 2017 Г.

Нестандартен час по английски език „С VIIIб клас на ресторант“

IMG_20170329_104509Нестандартен час по английски език „С VIIIб на ресторант“

И в часовете по английски е забавно.

Учениците от  VIIIб клас упражняват и развиват уменията си да говорят английски език в реални ситуации. Днес те направиха импровизиран ресторант в класната стая. Клиентите бяха посрещани от любезни и не толкова любезни сервитьори. Разглеждаха предварително написано меню, обсъждаха го, избираха, поръчваха. Имаше напрегнати ситуации с недоволни клиенти, надписани сметки, а един от клиентите дори избяга без да плати.

Диалозите бяха обсъждани от учениците, които сами откриваха слабите и силните си страни. И не забравяйте, че ученето може да е и забавно!

И няма спор, ученето може да е забавно и интересно, не мислиш ли?

Ученето може да е забавно, занимателно и интересно по близък до децата начин!

Снимки

Работна среща по проект The innovative European fusion of „Information, Communication and Technology“and „Green Energy“ – IC Green

DSC00777_800x600От 13.03.2017г. до 17.03.2017г. се проведе работна среща „Обучение и mрактически занятия“ по програма Еразъм+.
Ученици и учители от шест държави: Белгия, Германия, Франция, Испания, Швеция и България работиха съвместно по теми за „Зелената“ енергия.
По традиционен български обичай гостите бяха посрещнати с хляб, сол и мед, приветствани от г-жа Криси Аврамова – Директор на училището, и се DSC00800_800x600насладиха на богата културно-информационна програма. Гостите бяха посрещнати в Община Горна Оряховица от г-жа Йорданка Кушева и г-н Николай Георгиев.
Седмицата беше наситена с много дейности: избор на лого на проекта; обучения за учители и ученици – eTwinning, Europass CV, Europass Mobility Certificats, MovieMaker, iMovie, Google Drive; презентирани бяха държавите, градовете, училищата и образователните DSC00896_800x600системи на партньорите; беше проведен урок „Да учим български език“, учтелите присъстваха на лабораторно упражнение по химия в VІІ а клас, където наблюдаваха много експерименти; посещение на ветрогенераторен парк „Свети Никола“ – Каварна; посещение на фотоволтаичен
парк – Самоводене; дискусии за „Зелената“ енергия; създаване на макети на ветрогенератори; посещение на Царевец и Самоводска чаршия – Велико Търново; DSCF0406_800x600разучаване на народни танци; парти с традиционни български ястия, приготвени от ученици и учители.

Трети март

DSC00741_1024x768Националният празник на България – Трети март беше отбелязан с урок по родолюбие.

Ученици от различни възрастови групи с ентусиазъм рецитираха, пяха и разказваха за велики българи и епохални събития, белязали светла диря в историята, за да може днес България да е свободна държава.

Нека помним историята и героите, които загинаха в битките, за да живеем свободни!

Нека се гордеем, че сме българи!

Снимки

Средно училище „Георги Измирлиев” участва в състезанието Spelling Bee 2017

Spelling-Bee-Logo-Full3

Средно училище „Георги Измирлиев” участва в състезанието Spelling Bee 2017

 Преслав Кушев от Va клас се класира на първо място в училищния кръг на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 1-ви март в Средно училище „Георги Измирлиев”,град Горна Оряховица. Училището взема участие за първи път тази година. Преслав спелува правилно думата tulip – лале и победи Росен Ангелов от VIIв клас, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 1 април 2017 г. в Ловеч. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 6 май 2017 в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 304 училища в страната  от 25 февруари  до 2 март 2017 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

 Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победители в миналогодишното състезание са  Никол Петрова от СОУ „Иван Вазов“ гр. Плевен и Владимир Живков от СОУ „Св. Кл. Охридски“, гр. Ловеч.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

Снимки