„Моето коледно послание към света“

Ученици от СУ „Георги Измирлиев“ участваха в конкурс „Моето коледно послание към света“, организиран от Община Горна Оряховица и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Участниците се състезаваха в два раздела и в различни възрастови категории.

Във втора възрастова група (V- VIII клас)на раздел „Литература“ са отличени Йоана Добрева (5.в клас) и Росица Йорданова (6.г клас). Двете възпитанички на училището участваха с разкази.

Деница Стоянова, ученичка от 11.а клас, се представи най- добре сред учениците от гимназиален етап и зае първо място.

В раздел „Изобразително изкуство“  Никол Влаева и Георги Миновски, ученици от 9.а клас, са отличени с първа и втора награда за своята възраст.

Призьорите получиха своите награди на официална церемония в Община Горна Оряховица.

По случай Коледните и новогодишните празници изявените ученици на СУ „Георги Измирлиев“ Ви желаят здраве, благоденствие и щастливи семейни моменти. Нека запазим човешката добрина и създадем един по- добър свят през 2018 година!

Празнична седмица в IV а клас

С много настроение започна празничната седмица (18-22 декември) в IV а клас с класен ръководител г-жа  Стефанова. Учениците „превърнаха“ часа по физическо възпитание и спорт в „Час на таланта“.  Публиката се наслади на два прекрасни танца, слушаха вицове и диалози на английски език. Наблюдаваха демонстрации по рисуване, хандбал, борба, таекуондо и акробатика.

Продължиха със „Забавен алманах“, в който участниците показаха знанията си по български език, математика, човекът и обществото. След оспорвана „битка“, бяха отличени и победителите. Всички получиха награда – коледни сладкиши, приготвени ръчно от родителите на четвъртокласниците, а вкусните рецепти помогнаха на компетентното жури, да излъчи победителя в конкурса „ Най-вкусен домашен сладкиш“.

Със забавни игри, четене на коледни произведения, размяна на подаръци, томбола и много настроение, децата изпращат отиващата си 2017 година и  желаят на всички ученици, учители и техните семейства ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ… и на забравяйте, че по Коледа стават чудеса!!!

Снимки

Пети детски турнир по хандбал Купа „Горна Оряховица“

На 10. 12. 2017 година, в спортна зала „Никола Петров“ , се проведе V детски турнир по хандбал, организиран от Община Горна Оряховица и хандбален клуб „Раховец – 2008“.

В турнира взеха участие деца от Горна Оряховица, Лясковец, ВеликоТърново, Стражица и Джулюница.  В отборите на Горна Оряховица активно участие взеха деца от Средно училище „Георги Измирлиев“, участващи в групите по интереси „Аз играя хандбал I“ и  „Аз играя хандбал II“.

Турнирът беше празник за всички деца, които получиха купи, медали и лакомства.

Снимки