Коледна магия в І а клас

С много усмивки премина празничната седмица (17-21 декември) за учениците от Іа клас и техните учители г-жа  Стефанова и г-жа Геранлиева. Децата показаха своите умения в „Час на таланта“. Насладиха се на прекрасни танци, песни и стихотворения. Наблюдаваха демонстрации по футбол и акробатика. Участваха в състезания „Забавна математика“ и „Буквенка“, в които участниците показаха чрез забавление знанията си по български език и математика. След оспорвана „битка“, бяха отличени и победителите. Всички получиха награда – коледни сладкиши. Със забавни игри, весела поща, томбола и много настроение, децата изпращат отиващата си 2018 година и  желаят на всички ученици, учители и техните семейства мирна и спорна 2019 година.

Снимки

Коледа ІІ а клас

Във връзка с настъпващите празници Коледа и Нова година учениците от ІІ а клас и класният ръководител Милена Иванова проведоха конкурси – „Сладкодумен разказвач”, „Спортист на класа”, „Сръчни ръце”, „Талантлив художник” , „Гласът на класа”, „Най-вкусните сладки”.

Всички ученици участваха с голямо желание и ентусиазъм. Победителите бяха наградени с грамоти и вкусни сладки. Празникът завърши с детска дискотека.

Снимки

Ученици от СУ „Георги Измирлиев“ в Народното събрание

На 19 декември 2018 година ученици на Средно училище Георги Измирлиев“ посетиха Народното събрание на Република България.

Учениците се запознаха с историята и работата на Народното събрание, наблюдаваха пленарно заседание.

На среща с Цветан Цветанов – председател на Парламентарната група на ГЕРБ, Станислава Стоянова, Клавдия Ганчева, Евгени Будинов и Владимир Вълев – народни представители, инж. Добромир Добрев – кмет на община Горна Оряховица се осъществи заключителния етап на кампанията „Бъди активен, не агресивен“ на сдружение „G. O. Wake Up“.

Снимки

ПОРЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ В СУ „ГЕОРГИ ИЗМИРЛИЕВ“, ГР. ГОРНА ОРЯХОВИЦА

За поредна учебна година по ученическа самоинициатива е организиран  благотворителен базар в СУ „Георги Измирлиев“. Родители, ученици и учители от училището участват в съвместни дейности.

На 18.12.2018 учениците от VI“а“ и IV“г“  зарадваха свои съученици и учители с прояви на благотворителност.

Шестокласниците с класен ръководител г-жа Кремена Петърчева  бяха подготвили вкусни домашни сладки. Със събраните средства ще бъде подпомогнато дете от училището, което е в затруднено финансово положение.  Идеята е това събитие да се организира и преди Великденските празници. Целта е да се покажат  християнските ценности за взаимопомощ, съпричастие и благотворителност.

„ – Отделеното време в семейството за изработката на сладките и мисълта, че помагаме на дете в нужда, възпитава настоящото поколение на труд, дисциплина и екипна работа“ – сподели класният ръководител.

Друг акцент в благотворителния базар е и съвместната дейност на ученици от IV“г“ клас с класен ръководител Ваня Радева и група „Смърфовете“ от ДГ“Щастливо детство“. Ученици от училището и детската градина, съвместно със своите родители изработиха прекрасни коледни играчки и картички. Събраните средства ще бъдат дарени във фонда на  „Българската Коледа“. Началото на общата дейност между училище и градина започна  в коледен спектакъл „Магията на Бъдни вечер и Коледа“ на 17.12.2018г. Децата възстановиха традициите на коледния обичай, подредена бе автентична коледна трапеза и звучаха коледни песни.

Желанието на за малки и големи е заразително!

Снимки

Горнооряховско училище е сред първите десет в престижен международен конкурс. Нов успех за Средно училище „Георги Измирлиев“

През месец октоври 2018 година ученици от гимназиален етап в училището се включиха в междуучилищното състезание в Consumer Classroom. Изискването беше да се съставят отбори от ученици от различни европейски държави, които заедно изготвят проект по ключова тема, свързана с потреблението.

Партньори на учениците от Гимназията станаха техните приятели от Liceul Technologic „Constantin Bursan“ Hunedoara, Romania, като двете училища участваха  съвместно в  разработването на проект „Върховна училищна екскурзия“.

Целта на проекта е да се създаде видео ръководство, което  да предоставя набор от най-добри практики за планиране на бюджет и предлагане на най-добрите опции по отношение на цени и влияние върху околната среда, при резервацията за училищна екскурзия.

В днешно време на тийнейджърите им се налага да боравят с пари по различни причини: такси за мобилни телефони, храна и транспорт при посещаване на училище и разходи за обучение или забавление. Как обаче младите хора планират изразходването и спестяването на парите си?

Учениците от двете училища изработиха общ проект „Adventure time“, които беше  публикуван на уеб сайта на Consumer Classroom и беше оценен от жури в състав от 8 европейски експерти в областта на образованието, финансирането и политиката за потребители. Всеки член на журито оценяваше  изпратените над 15 800 проекта, въз основа на определени критерии.

Видео ръководството – филм със заглавие „Adventure time“ на учениците на СУ „Георги Измирлиев“ е класирано на  осмо място  в престижното международно състезание и  като награда училището получава сумата от 1000 евро.

Видео ръководството може да гледате на следния линк:

https://www.youtube.com/watch?v=J-NK4JgVUp4&t=1s&fbclid=IwAR1OhMNFq30WxbK4KQTSE1zN_YtyFmUGSDqCPDmFjy3bInL18mrRDj22Upg

 

Хб и ХІ а клас инициираха благотворителна акция в подкрепа на хандбалиста Ивелин Дачев

В рамките на една седмица учениците на СУ „Георги Измирлиев“ събраха 1601,44 лв в подкрепа на Ивелин Дачев, състезател на ХК „Локомотив“ Горна Оряховица.

Инициаторите на благотворителната акция, учениците от Х б и ХІ а клас, профил природоматематически, , организираха базар, на който предлагаха десерти, коледни картички и аксесоари.

Гимназистите привлякоха всички към своето благотворително дело и доказаха, че вярата и надеждата са вечни спътници на Рождество Христово.

Снимки