Изложба „Моето училище празнува“

Новини

Над 200 творби подредиха в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ учениците от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Изложбата е в рамките на Измирлиевите дни, по повод патронния празник на училището – 21 април. Творбите, изработени в различни техники, са обединени под мотото „Моето училище празнува“. Децата са работили под ръководството на своите учители Димо Иванов, Николай Величков, Любимка Владова, Кремена Янкова и Румяна Димитрова. Изложбата бе открита от директора на училището Криси Аврамова. Тя сподели, че всички прояви в рамките на Измирлиевите дни, които започнаха още през месец март, са своеобразна подготовка за 160-годишнина, която училището ще отбележи през следващата година. Ученици и учители бяха поздравени и от заместник-кмета Йорданка Кушева, която заяви, че СУ „Георги Измирлиев“ е едно уникално по себе си училище, не само в областта, но и в страната. Тя връчи поздравителен адрес от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев на директора Криси Аврамова.

Преди откриването на изложбата, присъстващите в Галерията бяха поздравени със стихове и песни, изпълнени също от възпитаници на СУ „Георги Измирлиев“.

Измирлиевите дни в горнооряховската гимназия ще продължат до края на месец април. Предстоят още изложби, пленери, литературни четения, спортни състезания, празници на чуждите езици и др. Тържественото честване на патронния празник на училището ще бъде на 20 април. Измирлиевите дни ще завършат с ден на отворените врати в училищния музей и училищната етнографска сбирка.

Снимки