Тематичен кабинет „История“

На фокус

В първия учебен ден на месец март няколко изненади очакват учениците и учителите на СУ „Георги Измирлиев“. Завършен е първият от поредицата тематични кабинети, които ще променят в един сравнително кратък срок, по нов и артистичен начин, интериора на нашето училище. В понеделник обновеният тематичен кабинет „История“ ще посрещне своите ученици с уникални релефни изображения на артефакти от българската и световната история. Оживяват спомените за Велика България. Символиката на розетата от първопрестолна Плиска ще учи момичетата и момчетата на старата българска мъдрост. Калояновият пръстен ще свързва със силата и вечните истини. И така нататък – историите продължават…. Само повдигаме леко завесата, предпремиерно! Предстои официално откриване в началото на пролетта със стопаните – VI a клас, които ще имат авангардна класна стая. Разбира се, че ще поканим гости! Ремонтът е със средства от училищния бюджет. Предстоят още много красиви промени в СУ „Георги ИЗМИРЛИЕВ“ – иновативно българско училище.

Средно училище „Георги Измирлиев“ гр. Горна Оряховица участва в състезанието Spelling Bee 2020

На фокус

Средно училище „Георги Измирлиев“ гр. Горна Оряховица вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.  Дженифър Златева се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 24 февруари 2020 г. в Средно училище „Георги Измирлиев“ гр. Горна Оряховица. Дженифър Златева спелува правилно думата dolphin и победи Никола Генов, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе в края на м. март, 2020 г. в гр. Велико Търново. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 25 април 2020 в София.

 

Има още

Екипна открита практика в СУ „Георги Измирлиев“

На фокус

Личният напредък на всеки ученик е пряко зависим от екипната работа на учителите от различните образователни етапи. Във връзка с тази наша екипна цел беше проведена открита практика по учебния предмет Човекът и природата в IVв и Vв класове на СУ „Георги Измирлиев“.

Учителите – Ива Куцарова и главен учител Галина Иванова – мотивираха учениците, превръщайки учебния час в образователно поле за нови знания и умения. Екипната работа на учениците от двата етапа – начален и прогимназиален – беше изпълнена качествено и с ентусиазъм. С внимание и нараснал интерес четвъртокласниците и петокласниците споделиха своите очаквания за следващите съвместни учебни часове.

Поредно високо отличие за Славея Семова от ХIб клас на СУ „Георги Измирлиев“

На фокус

 

 

 

 

 

 

 

 

На 11.02.2020 г., в Националния дворец на децата, гр. София, бяха връчени наградите на победителите в НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „Моите детски мечти, организиран от Министерството на образованието и науката заедно с Националния дворец на децата.

В категорията за проза (разказ или есе) в трета възрастова група- VIII-ХIIклас, с I– ва награда и златен медал бе отличена нашата Славея Семова.

Честито, Славея!

Гордеем се с теб!

 

Награждаване на екипни проекти

На фокус

Духът на любовта владее учениците от СУ „Георги Измирлиев“, тъй като прекрасно знаят, че тя има много проявления. Днес директорът на училището Криси Аврамова връчи грамоти за творческите екипни проекти на Xб и XIIа класове – с обич и най-добри пожелания за щастие и успехи.

 

 

Гора в класната стая

На фокус

На символичната дата 20.02.2020 г. в нашето училище беше празник!

Над 400 ученици от СУ „Георги Измирлиев“ в начален етап, заедно със своите учители, директора Криси Аврамова и много гости на училището, сред които кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, експертите-еколози Надя Даракчиева и Елена Ефтимова, Катя Иванова – управител на Билковата аптека, Маргарита Атанасова – директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, Надежда Стойчева и Марина Митева от Младежки дом, Радослава Стайкова – флорист засадиха своите семена от явор и червен дъб. По този начин с радост и грижа се присъединихме към националната инициатива на Гората.бг, която има за цел да засажда нови гори и дървета в България.

Благодарим за съпричастността на всички!

Апелът ни като участници в събитието е да оставим по-добра планета за децата ни и по-добри деца за планетата ни! Вярваме също, че чрез правенето на добро можем да променим себе си, хората, които участват, а така и целия свят!

Очаквайте разкази в снимки от събитието!

Представяне на ученическите униформи

На фокус

След широко обсъждане сред ученици, учители и родители чрез анкети и тематични разговори днес в СУ „Георги Измирлиев“ бяха представени униформените блузи в два варианта като цветове и дължина на ръкава.

Нашите цветове, както вече ги наричаме, носят послания за свобода, слънце и свежест. Те са като нашите ученици – свободни, слънчеви, креативни!

Производител на униформите е фирма „Форест джинс“. Комплектът се предвижда да включва т-шърт с къс и дълъг ръкав, каквито днес учениците видяха в СУ „Георги Измирлиев“, както и суичър без качулка.

Униформите ще се предлагат на фирмения щанд в МАКС МАРК, ет.2 от месец март 2020 г. Изборът е на учениците и техните родители!

 

Ученици от IVв клас участваха в благотворителна работилничка за мартеници в ДГ „Елена Грънчарова“

На фокус

На 14 февруари 2020 г. ученици от IVв клас участваха в благотворителна работилничка за мартеници в ДГ „Елена Грънчарова“. Заедно с по-големите каки и батковци се включиха малките питомци на детската градина. Присъстваха г-жа Лидия Блажева и г-жа Ива Куцарова, както и г-жа Мая Ботева и г-жа Димитрова. Инициативата е във връзка с подпомагане на лечението на болно дете. Има още