Успех със сребърно сияние за Йордан Миновски от XI „б“ клас в Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“ 2020 г.

Галерия Постижения

Фондация „Устойчиво развитие за България“ и Организационният  комитет на Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“ известиха СУ „Георги Измирлиев“ с благодарност за отличното участие на нашия единадесетокласник Йордан Миновски и педагога – научен ръководител Росица Христова-Иванова, класен ръководител на нашия ученик. Рекорден брой са учaстниците от България, Русия, Казахстан, Молдова в конкурса.

Организатори на престижния международен форум са: Фондация  „Устойчиво  развитие за България” с участието на: Синдиката  на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Национално Движение Русофили, Представителството на Россътрудничество в България – Руския културно-информационен център, Союз друзей Болгарии – Москва под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Темата на конкурса е „Мирът – надежда на Планетата“ –  75 години от Победата над хитлерофашизма. Учениците се състезаваха в шест раздела: „Реферати“, „Медийни презентации“, „Поезия“, „Проза“, „Творби на руски език“ и „Рисунки“.

Нашето момче заема престижното второ място в раздел „Проза“, възрастова група 8 – 12 клас.

Ръководството на СУ „Георги Измирлиев“ сърдечно благодари на Йордан Миновски и на г-жа Росица Христова-Иванова за отличното представяне въпреки епидемичната обстановка и дистанционното им участие, както и за издигането на авторитета на Гимназията.