Младите учители на СУ „Георги Измирлиев“ – по пътя на будителите

Галерия Новини Постижения

На тържествена среща на открито, локализирана в района на Паметника на Асеневци в областния град и съпътствана от церемония с различни номинации, бяха събрани прохождащите в професията учители – без педагогически стаж. Организатор на събитието е Регионалното управление на образованието – Велико Търново, а поводът – наближаващият Ден на народните будители.

Официален гост беше министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

СУ “Георги Измирлиев” беше достойно представено от трима млади колеги:  Марийка Парашкевова – учител целодневна организация на учебния ден в начален етап, Яна Ченкова – учител целодневна организация на учебния ден в прогимназиален етап и Димитър Иванов – учител по физика и астрономия, човекът и природата. Двете дами и господинът правят първите си стъпки в учителстването през настоящата 2020-2021 учебна година. Силно мотивирани са и с голямо желание да се докажат като добри професионалисти. Учениците ги приемат с радост, защото са грижовни, усмихнати и енергични.

Лично министърът на МОН връчи на Димитър Иванов номинация за млад учител, преподаващ на най-много ученици – 321. Колегите бяха придружени от директора на Гимназията – г-жа Криси Аврамова.