Трети благотворителен базар на цветя в СУ ”Георги Измирлиев”

Галерия Новини

На 22.10.2020 г. в Гимназията се проведе многоцветна инициатива, посветена на предстоящия Ден на народните будители. „Отвори врати“ подготвеният с много любов и трети пореден благотворителен базар на цветя. Неговата цел е събиране на средства, с които да бъде оформен ботанически кът в училище.

Рано сутринта учителитеx

г-жа Мариета Чолакова, г-жа Кремена Янкова и г-жа Ренета Цанева като главни организатори посрещнаха своите ученици, които с огромно желание обиколиха масите с цветя. Малко по-късно към тях се присъедини г-жа Любимка Владова – бивш учител в СУ ”Георги Измирлиев”, инициатор и организатор от първия базар. В помощ на своите учители бяха учениците от Х „б“ клас.

Учениците избираха с голям интерес, задаваха въпроси за цветята и доволни си тръгваха с цветенце или две в ръце. Благотворителният базар беше посетен от директора г-жа Криси Аврамова и заместник-директорите г-жа Петя Минкова, г-жа  Йорданка Кушева и г-жа Йорданка Симеонова, които закупиха растения и се върнаха към служебните си задължения с усмивка.

Беше изготвено информационно табло, на което учениците можеха да видят предлаганите растения, както и кратка информация за тях. В подготовката участваха г-жа Цветелина Николова, г-жа Йорданка Симеонова и г-жа Юлия Радева.

Предстои закупуване и засаждане на дръвче в зелените площи на училището. Напомняме с удоволствие, че в двора расте Бял бор, засаден през месец април 2019 г. по случай 160-годишнината на СУ ”Георги Измирлиев”.

Обичайте и се грижете за растенията – те ще Ви се отблагодарят като пораснат големи и разцъфнат в цялата си прелест!